Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod istragom

Zaklada Leonarda DiCaprija služila je kao paravan za pranje novca

Leonardo DiCaprio
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.08.2016.
u 12:35

Američko ministartvo pravosuđa sumnja da je malezijski biznismen Jhou Low nelegalno iskoristio glumčevu zakladu

Osim kao veliki zavodnik, oskarovac Leonardo DiCaprio poznat je i kao humanitarac koji kroz svoju zakladu ulaže puno novca u očuvanje okoliša.

Barem se tako činilo do jučer. Naime, američko ministarstvo pravosuđa izvijestilo je da je Fundacija Leonardo DiCaprio pod velikom istragom jer sumnjaju da je služila kao paravan malezijskom biznismenu Jhou Lowu za pranje ukradenog novca.

Kako piše Daily Mail, Low je pokrao milijune iz malezijskog fonda “1MDB” i zatim je taj novac trošio na aukcijama koje je glumac organizirao kako bi se prikupila sredstva za očuvanje okoliša.

Navodno DiCaprio nije znao porijeklo tog novca niti kakvim se mutnim poslovima Low bavi. 

>>Kada DiCaprio organizira: Ovako se Nikolina Pišek pohvalila nakon druženja s elitom

Komentara 3

Avatar Peterančan
Peterančan
13:37 20.08.2016.

Taj malezijac je sigurno išel u partijsku školu u Hrvatskoj. U razred sa bratom od Milana Ovića, pušićima...

PO
poluprovokator
10:27 22.08.2016.

Pa sve zaklade i sportski klubovi i sl gdje je manji porez i koje vrte velik novac su "praona". To je opće poznato a većinom se ne poduzima ništa dok se nedodirljive poslovno političke elite služe time. Radni ljudi su početni izvor tog novca a završi kod "elita".

IH
ivan.horvat031
07:50 23.08.2016.

Ma nemojte nam to pričat, zar toga tamo isto ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije