Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve popularniji show

Za nagradu od 50.000 eura spremni su na seks pred kamerama i tučnjave, a među natjecateljima sve je više Hrvata

Foto: Pixsell, Youtube screenshot
1/8
30.09.2020.
u 08:00

Reality show "Zadruga" snima se u Srbiji i poznat je brojnim skandalima i neprimjerenom sadržaju koji privlači gledatelje, a zanimljiv je i natjecateljima koji u njemu vide dobru novčanu priliku

Seks pred kamerama, krvave tučnjave, neprestane svađe i ogovaranja, sve to događa se svakodnevno u reality showu "Zadruga" u kojem su već četvrtu sezonu natjecatelji spremni napraviti sve kako bi se domogli nagrade od 376 tisuća kuna. Primamljiv je to iznos, a gledateljima je očito primamljiv i ovakav sadržaj jer ovaj show Željka Mitrovića svake sezone bilježi sve veću gledanost, a popularan je u cijeloj regiji pa zato ne čudi što je iz godine u godinu sve više natjecatelja iz Hrvatske. Tako je nagradu od 50.000 eura prošle sezone nakon mjeseci provedenih u showu kući odnijela naša Slavonka Iva Grgurić, a ove sezone sve je veći broj natjecatelja iz Lijepe Naše.

Najnovija stanarka showa poznata je hrvatska sudionica realityja "Gospodin Savršeni" i "Superpar" Hana Rodić. Uz nju, tu su još i Riječanka Monika Horvat, 28-godišnja stomatologinja koja je u showu započela romansu s natjecateljicom Jovanom Tomić Matorom i time šokirala fanova, poznanika, ali i svoju obitelj. Nešto mlađi od njih, ali ne i manjeg potencijala za šokantne trenutke jest i 22-godišnji sudionik iz Zagreba imena Fran Pujas koji je u reality ušao s djevojkom, inače bivšom Miss Varaždinske županije Paulom Hublin. Odmah je na početku priznao ukućanima da je nekoć imao problema s drogom, a njegova odabranica izvela ga je na pravi put. Jedno od najzanimljivijih imena koje se javlja u ovoj sezoni jest Hrvatica iz Frankfurta Danijela Mesić, rođakinja nekadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, što je potvrdila prije nekoliko mjeseci za tamošnje medije. Imaju li Hrvati bolje šanse u stranim realityjima i zašto je tome tako, odgovara nam sociolog Bruno Šimleša.

Foto: imdb

– Važno je ono što će im u kraće vrijeme donijeti veću prepoznatljivost. Mislim da bi se prijavili i u azerbejdžansku produkciju da tako mogu do popularnosti. I opet, imaju pravo na to, a mi kao gledatelji imamo pravo odabrati što ćemo gledati – kaže Šimleša i objašnjava nam zašto realityji s velikom dozom razvratnosti imaju veliku gledanost. – Mnogi vole osjećaj superiornosti nad takvim sadržajem, vole što mogu nekoga ismijavati. Lakše im je ne baviti se svojim životom kad je tako zabavno baviti se prljavim vešom drugih ljudi. Nisam publika za takve sadržaje pa samo preko naslova doznam da je Hana rekla Dani da je ružnija i da je Zoran zapravo njezin, a ona nek' si uzme Borana i sl. Iskreno, preživjet ću i bez tih informacija – kaže Šimleša. Dodaje kako ne treba sve reality formate staviti u isti koš jer ima i kvalitetnih sadržaja. – Kako danas mnogi ionako objavljuju cijeli svoj život na društvenim mrežama, sudjelovanje u reality formatu i nije toliko velika promjena. U ovoj posvemašnjoj kardashianizaciji društva, reality programi samo su jedan krak tog fenomena – pojasnio je Šimleša i dodao kako svi žele warholovskih 15 minuta slave te natjecatelji doniraju dio svoje privatnosti, a zauzvrat se nadaju dobiti relevantnost i nove followere na društvenim mrežama.

– I ne treba ih osuđivati, svatko sam bira što će sa svojim životom – kaže. Novac u sudjelovanju u ovom showu sigurno igra veliku ulogu i, prema pisanju medija u Srbiji, svi sudionici nemaju isti honorar, pa se tako natjecateljica Miljana Kulić pohvalila kako je iz Zadruge 3 izašla bogatija za 250 tisuća eura. Neki natjecatelji dobiju honorar od 2000 eura, neki od 3000 eura i ne čudi zato što se brojni vraćaju u show. Ono što održava ovaj reality na životu jesu skandali, pa je prvu sezonu showa gledanost držao ljubavni trokut Slobe Radanovića, Lune Đogani i Kristine Kockar. Sloba je u showu suprugu Kristinu prevario s Lunom, a zatim Kristina ulazi u show kako bi spasila brak. Sanja Stanković i Jovana Tomić Matora započele su vezu u showu i pred kamerama su priznale da su lezbijke, a natjecateljica Mina Vrbaški javno je priznala u showu da se zbog teškog financijskog stanja ranije bavila prostitucijom. Seks pred kamerama u ovom showu postao je normalna stvar kao i tučnjave, a u jednoj je sudjelovao i prijatelj naše natjecateljice Ive Grgurić.

Kada joj je došao u posjet u show, posvađao se s Vladimirom Tomovićem, koje je otprije poznat kao nasilnik iz realityja. Tomović se uvrijedio kad ga je Ivin prijatelj pitao zna li što je navijački kodeks. Na to mu je Ivin prijatelj pokazao srednji prst i došlo je do fizičkog obračuna, a Tomović je izrekao i uvrede na nacionalnoj razini. Zbog tako neprimjerenog sadržaja u nekoliko navrata pisani su zahtjevi da se show emitira u kasnim terminima kako ga ne bi gledala djeca i mladi, ali to se nije ispunilo.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
08:31 30.09.2020.

Daleko su došle neke grupe društva kada im je nešto takvoga "glavni kulturni događaj godine"!

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
08:49 30.09.2020.

Nije samo 50.000 eura. To je glavna nagrada za onoga tko zadnji ostane (ili koga "publika" odabere). Lova je u onome sto dobivaju za svaki tjedan boravka, a tu su iznosi daleko visi. Neki (ovisno o ugovoru) uzmu i po 5x vise od glavne nagrade samo za vrijeme boravka u show-u. Naravno, sto si opskurdniji lik, vise dobivas (tjedno) za boravak u show-u.

SA
SamoIstina
08:13 30.09.2020.

Ja sam spreman za seks sa pristojnom ženskom za pola te sume i bez kamera, uopće me kamere ne impresioniraju. Dobra, mlada ne starija od 35, da nije puno rabljena, taman da zna što hoće i bez kamera, neka mi slobodno daju pola od nagrade, eto ne moraju plaćati kamere!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije