Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalna sezona

Za drugu epizodu 'Igre prijestolja' spoileri vam ni ne trebaju

Foto: HBO
1/7
22.04.2019.
u 09:48

Kao i uvijek, neka sitna kontroverza dogodi se oko emitiranja, pa je tako objavljeno kako je druga epizoda iscurila na jednoj stranici u Njemačkoj, a da bi odmah bila skinuta pa nije bilo neke štete.

Po n-ti se put mora priznati vještina scenarista Igre prijestolja – D.B. Weiss i David Benioff uspiju iznenaditi svaki puta. Uspijevajući pri tome postić da svi jedva čekamo sljedeću epizodu.

Tako je i s drugom epizodom finalne sezone u kojoj se, realno, nije dogodilo ništa značajno da bismo se bojali kvarenja dojma čitatelju koji će epizodu pogledati večeras. A opet dogodilo se sve. Odnosno, pripremio se teren za sljedeću epizodu koja bi konačno trebala donijeti više akcije. Ali i smrti barem jednog ili dva glavna lika. Jer, o tome se radi u drugoj epizodi, puno simbolike u dijalozima daje za naslutiti tko bi mogao stradati u velikoj bitci protiv Noćnog kralja i Bijelih šetača. I o tome se uglavnom raspravlja na društvenim mrežama, fanovi spekuliraju tko će od njihovih omiljenih likova nestati iz serije.

Kao i uvijek, neka sitna kontroverza dogodi se oko emitiranja, pa je tako objavljeno kako je druga epizoda iscurila na jednoj stranici u Njemačkoj, a da bi odmah bila skinuta pa nije bilo neke štete. Iz svega pogađate, treća epizoda mogla bi biti ključna, sasvim moguće i najgledanija, možda oboriti rekord finala sedme sezone. Druga epizoda obiluje zatvaranjem brojnih odnosa među likovima, na ovaj ili onaj način iz čega se može jasno zaključiti da neki od njih neće preživjeti bitku s vojskom Noćnoga kralja. Tko će to biti, Jorah Mormont, Arya Stark, Brienne of Tarth, Pas, Greyworm, Theon ili možda sami Jaime ili Tyrion, možda i netko od još veće važnosti ostaje za treću epizodu.

Vidjet ćete, međutim, kako je jedna od zanimljivijih scena u tom tonu ona s Aryom Stark. Zanimljivo, diskusija se ne vodi toliko oko sadržaja tih kadrova, nego se vodi o tome koliko je Maisie Williams koja tumači Aryu – stara. Otkrit ćemo odmah, Williamsova ima 22 godine. Znači, mogli smo kroz Igru prijestolja promatrati prilično pozorno odrastanje jedne glumice koja bi mogla pokupiti ponekog Emmyja za svoju rolu Arye. Još po nečemu znamo da će sasvim sigurno biti svega u preostale četiri epizode.

Prvo je obećano trajanje od više od sat vremena, i druga se zaustavila nešto prije sata. A onda je tu i objavljena cijena svake epizode zadnje sezone. A to je 15 milijuna dolara, što je prilično nevjerojatno čak i za jedan HBO a pogotovo tako ako znamo da je epizoda iz druge sezone s bitkom u zaljevu Blackwater stajala osam milijuna dolara koji su prikupljeni tako da su scenaristi štedjeli kroz cijelu sezonu i onda još tražili dva milijuna da je snime. A sjećamo se kako je sve to izgledalo, što će onda biti ako je na raspolaganju 15 milijuna za bitku s Noćnim kraljem?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije