Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan – kuhaj!

Za dlaku izbjegli ispadanje: Žiri nakon prvog dvoboja iznenadio odlukom

Foto: RTL
1/3
25.02.2021.
u 23:15

U ukupnom zbroju Fatima i Mahir dobili su 31 bod dok su Edi i Šajeta dobili 30. Iako su očekivali da napuštaju show, Ribafish ih je iznenadio viješću da ipak nitko ne ispada te da svi nastavljaju putovanje, a kako su Jozefina i Ksenija bila najbolje u cijelom tjednu, one su dobile imunitet te sljedeći tjedan ne moraju kuhati!

U prvom dvoboju, koji za gubitnike znači napuštanje showa, našli su se Edi i Šajeta iz tima Željka te Fatima i Mahir iz tima Pažanin.

Za početak su kandidati morali odigrati „3,2,1 – kviz“ pogađanja namirnica. Ispod zvona namirnice su bile skrivene na pet žlica, a kandidat koji igra morao je s povezom preko očiju pogoditi što je to okusio. Mahir je prvi pogodio da je na prvoj žlici mango. Sljedeća žlica krila je maslac od kikirikija i češnjak, a Edi je pogodio da je riječ o češnjaku. Na trećoj žlici bio je kukuruz, komorač i mozzarella, Mahir nije pogodio samo komorač.

Orah, cikla i datulja bili su sastojci na četvrtoj žlici, a Edi je pogodio da je riječ o orahu. Peta žlica je imala svježi sir, celer i ananas, a Mahir je pogodio svježi sir i ananas. Na kraju je rezultat bio 5 bodova za Mahira te dva za Edija, zbog čega su Fatima i Mahir dobili mogućnost koristiti dvije radne jedinice za kuhanje.

Foto: RTL/Screenshot

Zadatak za parove bio je u 75 minuta napraviti degustacijski meni od pet sljedova, odnosno, na svaki tanjur je trebala ići mala porcija. U pet košara nalazile su se namirnice za jela i sve su morale biti na neki način iskorištene, a pritom su morali napraviti po četiri tanjura svakog jela, odnosno, ukupno je svaki par morao napraviti 20 tanjura. Prednost za oba para bilo je da su im ostali članovi tima mogli pomagati oko sitnih zadataka, a mentori savjetom, ali ne i fizički.

Zadatak je bio i više nego zahtjevan, a iako su članovi njezina tima, Željka je zaključila da se Edi i Šajeta teško mogu snaći s pripremom toliko obroka.

„U jednom momentu panika i osjećaj u trbuhu rastu i idu prema glavi, gledam u te košare i ne znam otkud bih počeo“, komentirao je Edi. „Imam intuiciju da će biti O.K., da će sve biti prosjek. Nećemo ništa napraviti wow!“, komentirala je karmička analitičarka Fatima i prije nego što je krenula kuhati.

U prvom slijedu kao glavna namirnica kod Mahira i Fatime bila je tuna te su pripremali carpaccio dok su Edi i Šajeta napravili bruskete. Špriček je zaključio da nije kod Mahira i Fatime riječ o carpacciu, nego o tartaru, a svi članovi žirija su bili uglavnom zadovoljni ponuđenim jelima.

Kako bi ocjenjivanje bilo fer, kandidatima je ocjene davao samo Špiček kao predsjednik suda, dok su mentori Željka i Ivan bili izuzeti iz toga. Mahir i Fatima su za prvi slijed dobili ocjenu osam, baš kao i Edi i Šajeta. U drugom slijedu je bilo više problema, barem ako se pitalo žiri. Naime, Špiček je zaključio da Mahirovo i Fatimino jelo nema duše, dok je Željka rekla da njihova brusketa sa škripavcem i tikvicom ima bolji izgled nego što je okusa. Za drugo jelo glazbenici su dobili ocjenu šest, dok su slučajni partneri Fatima i Mahir dobili četiri.

U trećem slijedu Fatima je pripremila rižoto, a Pažanin je zaključio da je jelo korektno, ali daje Fatima bila preplašena oko pripreme, što se posljedično vidjelo. Dečki su pripremali tunu s prilogom od leće, što je Špičeku bilo dosta problematično jelo pa su naposljetku dobili pet, dok su Mahir i Fatima dobili ocjenu sedam.

„Moje mišljenje je da je u prva tri slijeda bilo poprilično onako kako je Špiček i ocijenio. Iznenadila sam se jer je bilo dosta ukusnih jela“, komentirala je Željka. Oba para su za četvrti slijed odabrala pačja prsa. Žiri je bio složan da je umak od naranče bolje napravljen kod Mahira i Fatime, ali su zato sama prsa bila bolja kod Edija i Šajete.

Špičekova presuda za četvrti slijed bila je osam bodova za Edija i Šajetu, a sedam za Mahira i Fatimu. Ostao je još posljednji slijed, desert. Oba para su napravila palačinke, ali su se Edi i Šajeta odlučili za američku verziju. Fatima i Mahir su dobili ocjenu pet dok su Edi i Šajeta dobili tri.

U ukupnom zbroju Fatima i Mahir dobili su 31 bod dok su Edi i Šajeta dobili 30. Iako su očekivali da napuštaju show, Ribafish ih je iznenadio viješću da ipak nitko ne ispada te da svi nastavljaju putovanje, a kako su Jozefina i Ksenija bila najbolje u cijelom tjednu, one su dobile imunitet te sljedeći tjedan ne moraju kuhati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije