Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Yammatov trio: Svaki tjedan priuštimo si minilustraciju

01.10.2014., Zagreb - Sinisa Svec, Milan Peh i Alen Balen osnivaci su novog zagrebackog radija, Yammat FM. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
23.02.2016.
u 14:15

Alen Balen, Milan Peh i Siniša Švec svojom su emisijom Jutarnji 3 u 1 zaslužili nominaciju za Večernjakovu ružu nakon prve godišnjice rada Yammat FM-a

Prvu godišnjicu emitiranja zagrebački radio Yammat obilježio je nominacijom za Večernjakovu ružu. Zaslužili su je Alen Balen, Milan Peh i Siniša Švec za svoj show, “Jutarnji 3 u 1”. Ekipa je nakon godina rada na Radiju 101 tako osvojila i slušatelje Yammata. S time se složio i Alen Balen.

Je li vas iznenadila nominacija za Ružu? Što vam to znači?

Prve dvije stvari koje mi padaju na pamet su zadovoljstvo i veselje. Zadovoljstvo zato što radimo posao koji jako volimo. Veselje jer smo uspjeli postaviti na noge u eteru medijsku priču koja je po mnogočemu drukčija od svega onoga što u Hrvatskoj u zadnjih par godina predstavlja pojam “modernog radija”. Kod nas se u eteru govori znatno više nego što je to slučaj s većinom ostalih radija. Po čemu se vaš “Jutarnji 3 u 1” izdvaja od ostalih, sličnih programa?

Naš jutarnji program je klasičan radijski jutarnji program. Tri voditelja (stoga i naziv “Jutarnji 3 u 1”) a jedno jutro; ja krećem prvi od šest ujutro, Švec se nastavlja na mene od osam, u prometnoj špici mu se pridružuje Peh koji jutro vodi do kraja, do 11 odnosno 12 sati. Svatko od nas ima svojih 100-120 minuta koje glazbeno “farba” iz svog rakursa gledanja na stvari, komentira tekuće događaje i kampanje koje imamo u eteru. Također, nas trojica imamo specifičan autorski potpis u stilu DJ-iranja i realizacije. Rekao bih da je to mješavina karaktera, glazbenog nasljeđa i različitih vrsta humora i britkosti u eteru.

Što biste posebno izdvojili?

Posebno se ponosim Yammatovim eterom slavnih – otvorili smo eter slušateljima i dali im priliku da se stave u našu poziciju – ponedjeljkom i utorkom se prijavljuju s prijedlozima iz kojih mi glasanjem odabiremo pobjednika koji slaže svoj DJ set na Yammatu – bira i komentira pjesme koje bi birao i komentirao da radi kao DJ na radiju. Reakcije su izvrsne, a što je najbolje od svega – imamo slušatelje koji slušaju sjajnu glazbu. Tako smo postali pravi radio zajednice.

Poznajete li se vas trojica nakon toliko godina toliko dobro da se ne morate ništa dogovarati?

Poznajemo se, predobro se poznajemo. U većini situacija to je prednost, no kada zagusti onda je gadno (smijeh). Sva trojica smo jako tvrdoglavi. U pravilu sam ja taj koji prvi krene popuštati, pa se to onda pretvara u domino-efekt kod njih dvojice. Svaki tjedan priuštimo si minilustraciju za grijehe i repove iz prošlosti. Rješavamo probleme kako dolaze, ne trpamo ih pod tepih. Sve što izleti, odmah ide u eter. Nema tajni, nema “beauty-talka”.

>>Hitovi se rađaju na Ružinoj pozornici

Komentara 2

JO
josip091
16:05 23.02.2016.

Da su tri anononimca pokrenula i producirala u nanoherz isti radio, nitko ga ne bi ni spomenuo, ni medijski pratio, a kamoli 'nominirao'. Balenu naklon do poda, narocito za minuli rad, ostalo samo odjek daaaaaaaaaaaaaavnih dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije