Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NEDJELJU 16. LISTOPADA KONAČNO POČINJU "NOVINE"

Vrhunac europske televizijske produkcije dolazi iz Hrvatske!

Serija "Novine" najbolje je domaće tv ostvarenje proteklih godina
Foto: Promo
1/5
12.10.2016.
u 19:22

Serija redatelja Dalibora Matanića i scenarista Ivice Đikića podsjeća na najbolja skandinavska ostvarenja pa ne čudi da je već prodana u Izrael

Ova će godina zasigurno u povijesti ostati označena kao godina u kojoj su dramske serije u Hrvatskoj doživjele pravu prekretnicu. Nakon odlične prve sezone “Crno-bijelog svijeta” i serije “Patrola na cesti”, ove nedjelje 16. listopada na HTV-u napokon se počinju prikazivati “Novine” redatelja Dalibora Matanića, scenarista Ivice Đikića i u produkciji Drugog plana. Sudeći po nekoliko prvih epizoda, očekuje nas vjerojatno i najbolja serija u posljednjih 25 godina! Iako nas i ovdje uvjeravaju da je “svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna”, u gotovo svakom liku prepoznat ćemo nekog iz stvarnog života.

Korumpirani političari

Tu su korumpirani političari i policajci, građevinski tajkuni, pa i novinari i urednici. Priča počinje kada troje mladih ljudi pogine u stravičnoj prometnoj nesreći koju je, kako doznajemo, skrivila osoba bliska Mariju Kardumu (Aleksandar Cvjetković), građevinskom poduzetniku koji planira kupiti Novine, jedini preostali neovisni dnevnik u zemlji. Novinari na čelu s aktualnim glavnim urednikom Martinom Vidovom (Zijad Gračić), izvršnim urednikom Nikolom Martićem (Trpimir Jurkić) te najpoznatijom novinarkom Dijanom Mitrović (Branka Katić) znaju da Kardum to radi samo da bi pomogao gradonačelniku Ludvigu Tomševiću (Dragan Despot) da na izborima postane predsjednik države.

Sivilo Rijeke pun je pogodak

Radnja serije “Novine” odvija se u Rijeci, što je pun pogodak, jer sivilo lučkog grada izvrsno se uklapa u radnju serije u kojoj svatko ima “putra na glavi”. Sjajna kamera Danka Vučinovića podsjeća nas na neka od kultnih dramskih ostvarenja skandinavske TV produkcije kao što su “Most” ili “Borgen”. Gluma je maestralna i imamo dojam da smo u pravoj novinskoj redakciji – od odnosa starih i mladih kolega, jutarnjih kolegija na kojima se dobivaju i ukidaju stranice i oglasi, zaustavljanja rotacije do novinarskih veličina koje nemaju privatni život pa utjehu pronalaze u alkoholu i promiskuitetu. Teško je bilo koga izdvojiti. Osim navedenih tu su još i Tihana Lazović, Goran Marković, Olga Pakalović, Edita Karađole, pa čak i Zoran Prodanović-Prlja, frontmen grupe Let 3, koji je neuobičajeno ozbiljan u ulozi fotoreportera. Nije čudno što su se “Novine” već prodale u Izrael. Riječ je o vrhuncu europske TV produkcije!

>>Serija o veteranu i priča o novinarima aduti su HTV-a

Komentara 2

SE
sestrićna
12:03 13.10.2016.

u hrvatskoj tkz kulturi sve j je ideološki obojeno u crveno..zato hasanbegović i smeta toj kvazikuturi kojoj želi uzeti lovu..

KV
kvatrić
11:13 13.10.2016.

Majko mila, koja ekipa! Garantirano prikazivanje Hrvata kao nazadnih, ksenofobnih i ostalo što spada u uobičajeno vrijeđanje Hrvata koji to vrijeđanje sami financiraju, te naravno, neizbježna promidžba raznih seksualnih devijacija. Uglavnom, sadržaj zbog kojeg bi u normalnoj državi zaradili kaznenuu prijavu kao Frljo kada je usred Poljske pokušao vrijeđati Poljake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije