Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu se držali ugovora

Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna kojima je sponzoriran 'General'

Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/6
16.09.2020.
u 20:20

Ovo je odluka koju je donio Trgovački sud u Zagrebu jer je HEP odlučio sudskim putem tražiti povrat novca koji su dali za sponzoriranje "Generala", a navodno odredbe tog ugovora produkcijska kuća AMV nije poštovala.

Tvrtka AMV produkcija u vlasništvu Marka Vrdoljaka, sina redatelja Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna. Tako glasi nepravomoćna presuda koja je donesena na Trgovačkom sudu u Zagrebu, prenosi to Telegram i dodaje kako je navedenim iznosom HEP sponzorirao Vrdoljakov film "General", ali po mišljenju HEP-a AMV produkcija nije odradila svoj dio obveza navedenih u ugovoru o sponzorstvu.

Prema ugovoru o sponzorstvu HEP je trebao biti spomenut u 80 posto najava kao tvrtka koja je omogućila gledanje serije, ali kako taj dio AMV produkcija nije poštovala odlučili su cijelu stvar riješiti sudskim putem. Prema pisanju Telegrama pola milijuna kuna s PDV-om uplaćeno je produkciji u dvije rate u listopadu 2017. godine. Do 31. prosinca 2018. godine, prema ugovoru, produkcija je trebala HEP-u dostaviti izvještaj o realizaciji dogovorenih stavki, a na adresu HEP-a 3. siječnja 2019. godine nije stigao izvještaj već molba produkcije da im nekoliko dana produže rok za predaju izvještaja. HEP pristaje na to i traže da im se izvještaj dostavi 1. veljače i napominju kako će nakon toga tražiti povrat sponzorstva.

Novi rok AMV produkcija nije poštovala i HEP je odlučio sudskim putem tražiti povrat sponzorstva od 625 tisuća kuna. Navodno su iz ove produkcijske kuće na sudu objašnjavali kako je bila riječ o velikom i zahtjevnom projektu u čijoj su realizaciji naišli na brojne poteškoće zbog kojih nisu mogli ispuniti ugovorne obveze. Trgovački sud u Zagrebu zaključio je kako je produkcija u trenutku potpisivanja ugovora mogli znati s kakvim problemima će se susresti tijekom snimanja i koliko vremena će im biti potrebno za realizaciju filma i serije.

1/12
Ključne riječi

Komentara 14

JA
jadnatikoza
22:37 16.09.2020.

Vrdoljak i Sedlar su svjetska klasa. Svake godine ih zovu na dodjelu Oskara a oni to odbiju jer im je ispod časti. General je pljuska svim hrvatskim vojnicima jer su o njima snimali to smeće kao da ne zaslužuju bolje!

Avatar AligatorX
AligatorX
20:49 16.09.2020.

Mislim da bi kompletan iznos dobiven za snimanje ove serije i filma trebalo vratiti i ispočetka snimiti jedan pošten film o Domovinskom ratu. E moj Vrdoljaku od izjave prilikom bombardiranja Banskih dvora kako treba napraviti cijelu kinematografiju oko stvaranja Hrvatske države snimio si onaj negledljiv serijal i film.

DU
Deleted user
22:34 16.09.2020.

Prekasno. Vrdoljak ima još samo spaćeka iz 76te i 60 kvadrata zelene površine u imotskom. U zg je podstanar kod svog sina kojemu je prepisao sve drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije