Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILI SMO NA SNIMANJU

Vraćamo se u vrijeme Vučka i Miss Ane Sasso

19.04.2018.
u 10:32

Rekli su nam da smo potrošili 3500 statista i da ih u Zagrebu više nema, požalio se producent Ivan Maloča našim novinarima na setu

Kraj je lipnja 1982., Kipo je konačno poljubio Marinu, Jagoda se vratila preljubniku Juri, Žac je i dalje nevin... još smo u Jugoslaviji. Završetak je to druge sezone HRT-ove hit-serije „Crno-bijeli svijet“, a mi donosimo dobru vijest da Interfilm snima njezinu treću sezonu. Snimanje u Zagrebu i okolici 11 novih epizoda, za koje je budžet kao i za prethodne sezone 12 milijuna kuna, potrajat će do sredine lipnja, a gledat ćemo ih krajem rujna na HTV-u.

Redateljsku palicu opet drži Goran Kulenović, a radnja obuhvaća 1983. i 1984. godinu. Na svjetskoj sceni tih godina Björn Borg se povlači iz tenisa, M*A*S*H postaje najgledanija serija u povijesti američke televizije, Bruce Springsteen objavljuje album „Born in the U.S.A.“, a Steve Jobs predstavlja prvi Apple Macintosh...

Posjet Kirka Douglasa

U Jugoslaviju je uvedeno ljetno računanje vremena, u Sarajevu su Zimske olimpijske igre za čiju je maskotu izabran Vučko Jožeta Trobeca, odražava se izbor za Miss Jugoslavije na kojem Ana Sasso predaje lentu Bernardi Marovt – sve to prikazano je u seriji.

– Zimus smo pohvatali kadrove snijega te rekreirali čuveno otvorenje Mimarine izložbe u Vili Zagorje, što je snimano u predsjedničinom uredu. Krajem ljeta bit će gotove prve epizode. Koliko je moguće, bježimo od politike, ali okrznut ćemo gospodarsku krizu na način da će neki od glavnih likova dobiti otkaze i krenuti u privatluk – govori producent Ivan Maloča, dodajući da nema čime se ne služe da dočaraju 80-e.

– Rekli su nam da smo potrošili 3500 statista i da ih u Zagrebu više nema. Dakle, pozivam sve statiste da se jave. A najveći je nedostatak muškaraca s dugom kosom koja je bila tipična za 80-e – dodaje Maloča.

U seriji je oko 170 uloga, snima se na 70 lokacija, a glumačku okosnicu i dalje čine Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča, Kaja Šišmanović, Sara Stanić...

– Od novih je tu Krešo Mikić u ulozi urednika Danas, a Luka Dragić je urednik Poleta. Pridružio nam se i Bojan Navojec kao živopisni stariji vodnik na Žacovoj regrutaciji. Tu je i Ksenija Marinković u ulozi vlasnice butika kao simbola početka privatnog poduzetništva u tadašnjoj državi u što se upliće i Jagoda (Anica Dobra) čija je dugogodišnja želja da bude vlasnica takvog obrta – govori redatelj Goran Kulenović otkrivši još novih detalja: U novoj sezoni pojavljuje se i Kirk Douglas, a glumi ga Denis Ahmetašević iz Soulfingersa!

Od srednje škole do ove uloge nije brijao brkove i bradu što je sada učinio, a kao Kirk se pojavljuje u sklopu oživljavanja stvarne epizode iz 1984. kad je Douglas bio gost Olimpijade gdje su mu ćevape naplatili sto dolara, zbog čega je nastala velika bruka i bojkot Sarajlija sporne ćevabdžinice. U toj istoj epizodi agenta tajne službe glumi Elvis J. Kurtović.

Kipo postaje bubnjar

Doznali smo i da će Žungul (Slavko Sobin) u Sarajevu pokušati doći do prekrasne klizačice Katarine Witt, i to ne samo iz profesionalnih razloga, a Kipo postaje gostujući bubnjar Zabranjenog pušenja. Jedan od karakterističnih događaja koji se obrađuje je i slanje odraslih muškaraca na tzv. manevre ili dizanje u rezervu kada umjesto na posao tjedan dana odlaze u pustoš gdje se igraju Nijemaca i partizana. Glavni akter te epizode je Jura (Sreten Mokrović) koji je u ovoj sezoni u depresivnoj fazi zbog spoznaje da mu je Partija okrenula leđa. Prikazuju se i čuvena utakmica Šibenka – Bosna te košarkaško finale Crvena zvezda – Cibona.

Zgodno je spomenuti da će se u seriji pojaviti i Stipe Šuvar kojeg fantastično glumi Elvis Bošnjak!

– Svaki dan snimamo po 12 sati, sve ide po planu, a najneizvjesnije je kako ćemo snimiti scenu na Tomislavcu u kojoj se pijani Kipo (Filip Riđički) mora popeti na spomenik Kralja Tomislava koji je trenutačno u radovima pa apeliramo da se to požuri, ako ne zbog našeg snimanja, a ono zbog turista u Zagrebu – našalio se Kulenović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije