Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni show

Vraća se 'The Voice', treća sezona na HRT-u počinje u prosincu

the voice
Foto: PR FOTO
1/5
23.05.2019.
u 14:16

Prva sezona u Hrvatskoj emitirana još 2015. godine, druga sezona je završila 2016. - i ovo je sada „treća sreća“, čak i za one koji se nisu uspjeli plasirati u prethodne dvije - jer to mogu sada učiniti ponovo

The Voice, jedan od najuspješnijih svjetskih televizijskih formata, emitirat će se i treću sezonu na Hrvatskoj radioteleviziji! Natjecanje u kojem nisu važni ni izgled ni dob, već samo glas, pratit ćemo kroz 12 emisija – od 7. prosinca 2019. do 22. veljače 2020. godine.

Nakon pet emisija audicija, slijede tri emisije nokauta, potom jedno izdanje dvoboja, a kulminacija sezone su posljednje tri emisije uživo.

Za ovo prestižno natjecanje mogu se prijaviti svi državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina i prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Prijavljivanje kandidata moguće je samo preko web-aplikacije; a sve upute vezane uz način prijave, kao i upitnik za prijavu, kandidati mogu pronaći na web-stranici http://voice.hrt.hr/

Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Nakon toga show „The Voice Hrvatska“ može početi. Izabrani natjecatelji glasovne će sposobnosti pokazati na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će, uistinu, samo svoj glas - jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa.

Pritiskom na tipku ‘Moj glas’ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje – i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene, te se oni prvi put suoče s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.

Nakon audicija slijede tri emisije nokauta tijekom kojih se broj kandidata smanjuje na šestero, i to onih šestero za koje mentori smatraju da najviše mogu napredovati tijekom natjecanja.

Šestoro izabranih kandidata u sljedećem izazovu, dvoboju, pjevaju u duetu, a mentor mora izabrati samo po jednog kandidata iz svakog dueta koji će nastaviti natjecanje. Trima natjecateljima svake ekipe pridružit će se još jedan natjecatelj kojeg je mentor odlučio spasiti, a koji je do tada bio član nekog drugog tima.

Završna faza natjecanja su tri emisije uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

‘The Voice Hrvatska“ natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu „The Voice of…“,  u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju, te želi potvrditi i treći put - da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show. A u ovom trenutku „The Voice“ se emitira u čak 67 zemalja svijeta.

Podsjetimo i na to da je prva sezona u Hrvatskoj emitirana još 2015. godine, druga sezona je završila 2016. - i ovo je sada „treća sreća“, čak i za one koji se nisu uspjeli plasirati u prethodne dvije - jer to mogu sada učiniti ponovo, ravnopravno sa svim prijavljenim kandidatima. Donja dobna granica za kandidate je 18 godina (navršenih do dana prijave), a gornja ne postoji.

Prijave za treću sezonu showa „The Voice Hrvatska“ bit će otvorene 30 dana, tj. do 23. lipnja 2019.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
zip123
18:46 23.05.2019.

Zastoo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije