Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kairo u mom srcu

Voditeljica Tatjana Jurić posjetila drevni Egipat

Tatjana Juric
09.04.2010.
u 11:57

Riječju – organizirani kaos, opisala je Tatjana svoj doživljaj egipatske metropole.

Kad su zagonetke u pitanju, voditeljica RTL-ova Exkluziva Tatjana Jurić ne može im odoljeti, osobito onima koje skrivaju drevne egipatske piramide.

– Otkad znam za sebe, sanjam dan kad ću dotaknuti piramide i stati na egipatsko tlo. Na kraju sam trebala obići pola svijeta da bih napokon u društvu najbolje prijateljice Irene ispunila veliku želju i posjetila tu drevnu zemlju – priznala je Tatjana koju je život u egipatskom glavnom gradu istodobno oduševio i šokirao.

– Kairo je grad s gotovo 20 milijuna stanovnika, toliko je prenapučen da nekoliko tisuća ljudi živi na groblju, a taj dio naziva se Mrtvi grad. Vidite grobnicu iz koje viri satelitska antena. Semafori uopće ne postoje, sve je sivo od smoga i onečišćenja. Riječju – organizirani kaos, opisala je Tatjana svoj doživljaj egipatske metropole te dodala kako je postala pravi stručnjak u cjenkanju nakon druženja s tamošnjim trgovcima. Njih je, pak, zbog svijetle puti i kose posebno zanimala Tatjanina prijateljica Irena.

– Za Irenu su nudili deset deva, ja sam im bila posve nezanimljiva, na mene nisu ni trepnuli. Tamnopute žene crne kose, kakve su Egipćanke, nisu im egzotične i privlačne – otkrila nam je voditeljica RTL Televizije.

Osim razgledavanja egipatskih znamenitosti, od kojih joj se posebno svidjela džamija Muhameda Alija, s čijeg se vrha vidi cijeli Kairo, Tatjana je uživala i u drugim ljepotama te zemlje – suncu, moru i ronjenju u poznatom nacionalnom parku Ras Mohamed.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar commentator
commentator
00:31 15.07.2010.

I ja sam \"posjetio drevni Egipat\" pa šta onda?

Avatar commentator
commentator
00:42 15.07.2010.

Članak gore prića o površnom doživljaju bilokojeg aranžmanskog turiste, pa i \"tajanstveni\" grad mrtvih, s time je upoznat svaki turista. Nema priče o nočnim posjetama ostacima drevnih hramova koji kad podignete pogled iz dvorana sa stupovima, prema nebu i osjetite odnos arhitekture i svemira sa sazvježđima koji se nalaze kao strop nad tim dvoranama, i osječaj gotovo fizičkog pritiska i dilatacije tjela dok prolazite kroz dvoranu hypostila u Karnaku, o razgovoru s lokalnim ljudima koji govore kako i spavaju u tim ostacima hramova, gdje su posjete u dolini kraljeva, gdje je muzej u Kairu? ali spomenute su - pyramide, jel mladojka ušla u piramidu? Do vrha? Moram priznat da sam doš\'o samo do pola pa se vratio, bilo je preklaustrofobicno. Jel bila posjeta prekrasnom hramu kraljice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije