Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeno najbolji

Više od 2000 izvođača dolazi na Exit festival

Foto: exit festival
1/20
22.06.2018.
u 13:07

Migos, David Guetta, Grace Jones, Martin Garrix, French Montana, Alice Merton, Ziggy Marley i Asian Dub Foundation samo su neki od aduta četverodnevnog festivala u Petrovaradinskoj tvrđavi

Ostalo je još samo tri tjedna do Exita, službeno najboljeg europskog festivala, koji će ove godine na jednom mjestu okupiti neke od najvećih svjetskih zvijezda uz dugačak popis pjesama s vrhova top lista, onih koje su obilježile cijele žanrove i bile himne generacija te koje zajedno broje nevjerojatnih 27 milijardi YouTube pregleda!

Na Petrovaradinsku tvrđavu od 12. do 15. srpnja stiže dolazi više od dve tisuće umjetnika iz više desetina zemalja svijeta, a predvode ih globalni glazbni fenomen koje mediji i poznati nazivaju “Beatlesima naše generacije”, grupa Migos, najveći hitmaker planete David Guetta, živa ikona suvremenog doba Grace Jones, svjetski DJ no. 1 Martin Garrix, hip-hop superstar French Montana, revolucionarna indie-rokerica Alice Merton, kralj najveće reggae dinastije i osmostruki dobitnik Grammyja Ziggy Marley, avangardna art- pop autorica Fever Ray, te rock kantautorica s trenutno najvećom svjetskom baladom Laura Pergolizzi -
LP!

1/20

Na tvrđavu dolaze i najznačajniji novi punk bendovi današnjice Slaves i Idles, hardcore legende Dog Eat Dog i Madball, čuveni aktivistički rapcore bend Asian Dub Foundation, nova trip-hop senzacija Sevdaliza, ali i producenti iza najslušanijih plesnih hitova koji su osvojili svijet u posljednjih par godina Jax Jones, Ofenbach, ZHU, Disciples, Elderbrook, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Delta Heavy i brojni drugi!

Foto: exit festival

Istovremeno, i svjetski čuvena mts Dance Arenu ove godine imapostavu s čak 15 headlinera među kojima su Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Joseph Capriati, Amelie Lens, Boris Brejcha, Guy Gerber, Ben Klock, Rødhåd, Carl Craig, Kölcsh, Tale of Us, ali i mnogi drugi asevi elektronske muzike, kao što su predvodnici No Sleep Novi Sad pozornice Helena Hauff, Daniel Avery, DJ Tennis, Mike Servito, Craig Richards, Midland, Tin Man, Nikita Zabelin, Red Axes, Giorgio Gigli, Nicolas Lutz...

Ono po čemu je EXIT poznat na svjetskoj festivalskoj sceni je krajnja glazbena raznolikost, pa će u ovogodišnjem miksu žanrova i stilova publika moći uživo doživjeti hitove koji se ne skidaju s radio stanica i pjesme koje su osvajale najvažnije svjetske top liste, od kojih su neke prebacile i vrtoglavih milijardu YouTube pregleda!

Tu se nalaze večni hitovi koji su ostavili neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti, ali i oni koji upravo sad diktiraju nove trendove. Jednom od najvećih svjetskih producenata i DJ-eva Davidu Guetti milijunske brojke nisu strane, jer je u karijeri prodao više od 50 milijuna albuma, a njegovi hitovi, među kojima su “2U” i “Titanium”, broje nevjerojatnih devet milijardi YouTube pregleda, dok je njegov mlađi kolega Martin Garrix, s kojim je nedavno snimio hitove “So Far Away” i “Like I Do”, najmlađi dobitnik
priznanja za najboljeg svjetskog DJ-a!

Foto: exit festival

Legendarna Grace Jones ostavila je neizbrisiv trag u muzici s hitovima “Pull Up to the Bumper”, “Libertango” i “Slave To The Rhytm”, ali i u drugim granama umjetnosti, dok je senzacionalni hip-hop sastav Migos oborio rekord Beatlesa star 54 godine kada su se s vrtoglavih 15 pjesama istovremeno našli na američkoj top-listi!

Osim apsolutne ikone glazbene scene 21. stoljeća Fever Ray i osmorostrukog Grammy dobitnika Ziggija Marleya, na Exitu će se slušati i vodeće kantautorice Alice Merton s zaraznom numerom “No Roots” i LP s nezaobilaznim hitom “Lost on You”, kao i trenutno jedan od najtraženiijih repera French Montana.

Četvorodnevne ulaznice za EXIT (12-15. srpnja) u prodaji su po aktualnoj cijeni od 469 kn što je čak 50% popusta u odnosu na finalnu, još samo do ponedjeljka, 2. srpnja do kraja dana! Za one koji planiraju provesti tek jednu od četiri noći na tvrđavi, u prodaji je i ograničen broj pojedinačnih ulaznica po cijeni od 190 kn po danu.

Komentara 1

DI
Direkt
19:05 22.06.2018.

Kak sad pa to? Zar nisu samo cajke u Srbiji? Odakle to da se tamo održava najveći festival a nisu cajke? Zašto mi onda obožavamo cajke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije