Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastrašujuće posljedice

VIDEO Severina, Goran Bogdan i Hristina Popović zajedno protiv govora mržnje:  'Hejt, SLOVEni, još ste živi?

Foto: PROMO
1/4
10.04.2021.
u 10:19

Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti postati općeprihvaćeni način komunikacije u našem društvu.

Bosanskohercegovački magazin Buka na svom YouTube kanalu objavio je video 'Hejt, SLOVEni, još ste živi?'. Video je sastavni dio Kampanje protiv govora mržnje, koju Buka realizira proteklih mjeseci.

Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti postati općeprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke - upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj poticati kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

 

“Nit vodilja kampanje je pozdrav 'HEJ, SLOVEni', koji smo za potrebe naše priče prekrstili u 'HEJT, SLOVEni', jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i 'dobar dan'. Kroz razgovor između mušterija i radnika u jednom supermarketu, video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

Spot je napisao i režirao zagrebački režiser i pisac Predrag Ličina, a glavne likove igraju Severina, Hristina Popović i Goran Bogdan.

Glavni slogan kampanje 'Hejt, SLOVEni, još ste živi?' oživio je i u kratkoj animaciji. Idejni kreator slogana također je Predrag Peđa Ličina (autor kultne zombie komedije 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj').

VIDEO Zbog ljubavi princ Philip odrekao se vjere i zahladio odnos s obitelji

Komentara 14

Avatar Navaljni
Navaljni
10:44 10.04.2021.

Mrziti se može i kulturnim riječnikom. Pogledaj samo naslovnu i Renatu Rašović i "kult obitelji"... i njihove komentatore-podržavatelje-mrzitelje Crkve-mrzitelje Hrvatske Ako to nije hejterski članak, onda ne znam što je. Tako da, okačite vi taj spot "hejt sloveni" mačku o o rep. Najlakše je izaći na kraj s jasnim "epitetima" iz spota. Oni perfidni, iz navedenog članka, e to su oni koji vrijeđaju, a vode se kao "kultura i stručnjaci"

Avatar Constantin
Constantin
10:59 10.04.2021.

Manekeni establishmenta u lažnoj borbi protiv mržnje. Oni kojima služite su glavni izvor mržnje, a ne no name ekipa s neta. Pozeri, nikoga ne zanimaju vaše kampanjice niti ste ikome normalnome uzor.

ZZ
Zeko_zna
11:07 10.04.2021.

Ne mrzim, samo vas ne volim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije