Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže na HRT

VIDEO Pogledajte trailer za serijal o životu predsjednika Franje Tuđmana

Foto: Promo
1/7
20.01.2020.
u 12:49

Epizoda prati i Tuđmanovo odrastanje u Velikom Trgovišću u sjeni politički angažiranog oca, inače jednog od vođa lokalnog HSSa.

Kraj i početak Tuđmanova političkog puta, obuhvaćeni su u prvoj epizodi dokumentarno-igranog serijala "Predsjednik". Kraj razdoblja kojeg mnogi nazivaju Tuđmanizam, obilježila je njegova teška bolest s kojom su eskalirali i pritisci iz inozemstva, kao i unutarnji sukobi u HDZ-u.

Američki veleposlanik William Montgomery svjedoči kako je njegov mandat bio usmjeren i na rušenje predsjednika Tuđmana i HDZ-a, dok Zlatko Canjuga glavni tajnik stranke opisuje unutarstranačke ratove i HDZ-ovske kružoke u kojem se Tuđmana nazivalo bolesnim starcem koji stranku vodi u krivom smjeru. Epizoda prati i Tuđmanovo odrastanje u Velikom Trgovišću u sjeni politički angažiranog oca, inače jednog od vođa lokalnog HSS-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije