Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVU UZ OPERU

VIDEO: Građani podijeljeni oko dočeka u Zagrebu, u Gradu kriju koliko košta

Doček Nove godine u Zagrebu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/11
31.12.2018.
u 15:07

Mišljenja su kao i obično različita; dok neki opernu glazbu smatraju savršenim dočekom Nove, drugi cinično dodaju kako smo mi baš „kulturni narod od kojeg svaka druga osoba nosi violinu pod miškom“.

Dok se u većini gradova već odavno znalo tko će za novogodišnju noć nastupiti na trgovima, Rivi ili Korzu, Zagreb je tu informaciju krio do prije nekoliko dana.

Mnogi su mislili da će biti riječ o nekom stranom iznenađenju, pogotovo jer je nastup bio obavijen velom tajne, no na neki dan održanoj pressici došlo je do popriličnog antiklimaksa. „Najluđa noć“ tako počinje u 21.30 s polaznicima DJ Akademije – prve hrvatske DJ škole, a oko 22.30 trebao bi početi nastup četiri poznata tenora.

Na Jelačić placu zapjevati će Đani Stipanićev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Kozjak te svojim nastupom ispratiti 2018. godinu. Nakon Bandićeve čestitke, slijedi vatromet i Hladno pivo. Dok su drugi gradovi birali zabavnu glazbu te se u Dubrovniku pleše uz Ninu Badrić i Tonyja Cetinskog, u Rijeci uz Vojka Vrućinu, u Puli uz Crvenu Jabuku, na splitskoj Rivi nastupaju Stavros i Magazin, u Zadru Neno Belan: Zagreb uz operne note ulazi u Novu.

Iz svake uprave spomenutih gradova dobili smo odgovore koliko namjeravaju uložiti za doček, nokoliko će potrošiti glavni grad na najluđu noć i čija je uopće ideja da se opernima arijama ulazi u Novu godinu unatoč nekoliko puta postavljenim pitanjima Gradskom uredu za informiranje nismo uspjeli dobiti odgovore.

"Bolje otići spavati nego na Trg", "Dosada" i slični komentari prevladavaju ispod tekstova o večerašnjem centralnom nastupu.

Foto: Facebook screenshot
Foto: Facebook screenshot
Foto: Facebook screenshot

Pitali smo sugrađane što misle o večerašnjem nastupu opernih slavuja i koliko oni mogu podići novogodišnju atmosferu. Mišljenja su kao i obično različita; dok neki opernu glazbu smatraju savršenim dočekom Nove, drugi cinično dodaju kako smo mi baš „kulturni narod od kojeg svaka druga osoba nosi violinu pod miškom“.

 

 

Ključne riječi

Komentara 23

JO
josip4
15:53 31.12.2018.

Svtko pise za ovaj vecernji.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:19 31.12.2018.

Kome ne odgovara ima barem par tisuća restorana kafića i hotela u Zagrebu koji organiziraju doček pa nije da vas je netko prisilio da dodjete na trg.

TO
Torpor
17:51 31.12.2018.

Vl, jel se vama ne gadi toliko srati po ovoj zemlji? Mislim, znam da zelite zaraditi, ali ova patoloska mrznja prema Hr je nevidena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije