Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Velika tuga u obitelji Julijane Matanović: 'Ispratit ćemo je na moj rođendan'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
06.04.2021.
u 10:57

"Ispratit ćemo je nas četvero na moj rođendan. Čut ću je kako kaže: 'Sretan ti rođendan', stavljajući dugu, dugu pauzu između 'rođen' i 'dan'“, poručila je književnica uz emotivnu objavu.

U obitelji književnice Julijane Matanović trenutačno vlada neizmjerna tuga. Naime, na Uskrsni ponedjeljak preminula je njezina majka, a tužnu je vijest Julijana svojim pratiteljima otkrila na društvenim mrežama. U emotivnoj objavi otkrila je i da će se od majke oprostiti danas, na svoj rođendan.

"Čim bi rekla: 'Sretan ti rođendan', stavljajući pauzu između 'rođen' i 'dan', mama bi započela pričati kako joj je prvi porod, taj sa mnom, bio jako težak. Krenulo je u gradačačkoj bolnici 5. travnja izjutra i trajalo cijeli dan, do 6. travnja. U sedam i pet zakmečala sam ja. Znala sam zbog čega mama ima potrebu svake godine oživljavati težinu poroda. Zbog svega onoga što je uslijedilo poslije. 'Ja sam ta koja te rodila, i to s puno muke', poručivala je, 'i nemoj to zaboraviti'. Bila joj je dvadeset i jedna. Umrla je jutros, izjutra. 5. travnja, šezdeset i dvije godine nakon što je krenula po svoje prvo majčinstvo. Ispratit ćemo je, nas četvero, sutra, 6.travnja, na moj rođendan. Čut ću je kako kaže: 'Sretan ti rođendan', stavljajući dugu, dugu pauzu između 'rođen' i 'dan'“, napisala je u objavi Matanović.

Foto: Facebook/TS Auris

Ispod objave odmah su se zaredali komentari podrške i izrazi sućuti. Inače, Julijani su bile samo tri godine kada su je roditelji iz Bosne doveli teti u Slavoniju, očevoj sestri, i njoj prepustili Julijanin odgoj.

– Bilo je dodatno teško što su moji posvojitelji zahladili odnos s mojom majkom, o njoj se nije govorilo. Uz imenicu majka, ja nisam vezala one emocije koje bi dijete trebalo vezati, a i sa svojim bratom, a mojim ocem, teta je često ulazila u sukobe. Oni nisu dugo trajali, ali su se događali. Jesam li ja bila povod, ne znam. Znam samo da sam željela da me svi vole. I voljeli su me, i susjedi, i učitelji, i prijatelji. Daleko više nego oni s kojima sam dijelila zajedničke rubrike iz knjige rođenih. Danas pomišljam da su me nastavnici, mještani, možda i sažalijevali. U meni su vidjeli poslušnu curicu koju su roditelji odlučili darovati – kazala je Julijana u intervjuu za Večernji list.

Kazala je i kako je majku viđala rijetko, a njihov odnos počeo je ići nabolje tek nakon rođenja Julijanine kćeri Magdalene. – Majku sam viđala rijetko. Prvi put sam je posjetila u proljeće 1991. Zbližile smo se nakon Magdalenina rođenja. Željela sam da moje dijete ima baku – kazala je književnica.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković

Ključne riječi

Komentara 5

AN
ante555
15:34 06.04.2021.

A sto je s mnogima drugih koji su isto tako danas izgubili nekog od dragog roditelja, sto su oni manje tuzni pa o njima ne pisete?

JM
ja-ma
15:19 06.04.2021.

Pokušavam se vratiti u recimo 1984. ili 1997. i zamisliti moju baku i mamu da kupe Večernji i pročitaju ovakvu vijest.Koja bi im reakcija bila? A o ostalom smeću da ni ne pričam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije