Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaćini 2023. godine

Velika Britanija u problemima s organizacijom Eurosonga! Nema slobodnih termina, pa će otkazivati turneje

Foto: Youtube screenshot
1/4
12.08.2022.
u 23:00

Naime, problem se nalazi u činjenici da producenti moraju imati slobodnu dvoranu od šest do osam tjedana prije natjecanja.

Velika Britanija, koja je preuzela ulogu domaćina Eurosonga 2023. godine umjesto Ukrajine, našla se u problemima, jer ni jedna njihova velika dvorana trenutno nema dovoljno slobodnih termina kako bi mogla ugostiti ovo natjecanje, piše BBC. Naime, problem se nalazi u činjenici da producenti moraju imati slobodnu dvoranu od šest do osam tjedana prije natjecanja. 

- Postavljanje traje oko tri tjedna, zatim tri ili četiri tjedna proba pa show uživo - pojasnio je Claudio Santucci, šef ovogodišnjeg natjecanja održanog u Torinu. 

Zbog toga će morati biti odgođeni ili otkazani nastupi nekih velikih zvijezda koje su u tom razdoblju zakazale svoje koncerte kao što su Magic Mike, André Rieu i Elton John.

Dodajmo da niti jedna arena izvođače još nije tražila da pomaknu koncerte, a gradovi koji se nalaze u užem izboru za domaćina su: Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle i Sheffield. Konačna odluka donijet će se na jesen.

Inače, pobjedu na ovogodišnjem natjecanju odnio je ukrajinski Kalush Orchestra, a organizatori su odlučili da je iz sigurnosnih razloga bolje da se natjecanje održi u Velikoj Britaniji.

U  priopćenju koje je EBU objavio sredinom lipnja navedeno je kako su zbog rata u Ukrajini u suradnji sa stručnjacima proveli potpunu procjenu izvedivosti i sigurnosti organizacije natjecanja u toj državi te su zaključili da, "s obzirom na trenutne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva potrebna televizijskoj kući za domaćinstvo, organizaciju i produkciju natjecanja za pjesmu Eurovizije prema pravilima, ukrajinska televizija trenutno nije u mogućnosti organizirati događaj".

VIDEO Ukrajinci o odluci da će se Eurovizija 023. održati u Velikoj Britaniji: 'Voljela bih da se održava u našoj mirnoj Ukrajini, da pobijedimo i u ratu'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije