Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecateljica HTZ-a

Vedrana Vukojević: Radila bih mjuzikl za gluhonijeme

'26.09.2011., Zagreb - Pjevacica Vedrana Vukojevic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/3
27.09.2011.
u 08:00

U showu "Hrvatska traži zvijezdu" prateći se znakovima za gluhonijeme izvela je pjesmu "Ne mogu ti reći što je tuga"

Mlada Vedrana Vukojević gledatelje je već osvojila nastupom u showu HTZ, gdje je prateći se znakovima za gluhonijeme izvela "Ne mogu ti reći što je tuga". Od tada joj se život, priznaje, okrenuo naglavce.

Susret sa Škorom

– U međuvremenu sam snimila CD "Čuda se događaju" i tri spota, a ovih dana zavrtjet će se i četvrti, za pjesmu "Dat će Bog i bolje dane" koju pjevam s Gazdama – priča Vedrana. Do suradnje je, dodaje, došlo slučajno. Napisala je pjesmu, učinila joj se zgodnom za tamburaše pa ju je ponudila Miroslavu Škori. On je pak imao svoje sugestije pa su je malo prepravili i ponudili Gazdama. Škoro je, naime, ''nanjušio'' da je pjesma kao stvorena za njih.

– Jako sam sretna zbog te suradnje, zbog poznanstva sa svima njima. Poznajem njihov rad, u njihovim pjesmama osjećam emocije – govori Vedrana. Ovih dana, kada se obilježava tjedan gluhonijemih osoba, Vedrana rado govori o svojem velikom planu – mjuziklu za gluhonijeme.

– Bila bih najsretnija kad bi se to moglo ostvariti. Znam, velik je to zalogaj, ali takvih je ljudi mnogo i oni zaslužuju takav projekt – priča. Prisjeća se reakcija roditelja kad je znakovima za gluhonijeme pratila svoju izvedbu. Učinila je to upravo zbog njih jer mama joj je nagluha, a otac gluhonijem.

– Roditelji su mjesec dana plakali od sreće. Na kraju sam ih smirivala, govorila im: "Nemojte, to je samo pjesma" – kaže.

Danas živi za glazbu

Upravo joj je obitelj najveća podrška u osvajanju glazbenih ljestvica. Na upit hoće li se i dalje tijekom nastupa služiti tim znakovima, odgovara:

– Ne kažem da mi je ono u HTZ-u bilo posljednji put, ali ne želim otići u patetiku. Način na koji me javnost tada prihvatila dokazuje da se prepoznaje ono što se radi iz srca – govori. U međuvremenu, ova 23-godišnjakinja iz Slavonskog Broda napustila je studij poslovnog menadžmenta jer je dobila sjajan posao u jednoj automobilskoj tvrtki. Vikendima mnogo nastupa, ali, kaže, medijski se ne voli eksponirati. Presretna je što je sada okružena takvom estradnom ekipom, a u njezinim poslovnim planovima danas postoji samo glazba.

Komentara 1

DE
deus ex machina
08:06 27.09.2011.

ZABORAVILA SLIJEPE Mislim da je cijenjena umjetnica zaboravila spomenuti i .....slijepe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije