Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ksenija Marinković: Kao glumica svaku večer mogu biti netko drugi

12.09.2011., Zagreb - Glumica Ksenija Marinkovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.01.2018.
u 15:06

Kada nešto radim, ne radim to da dobijem nagradu, samo gledam da se uvijek tome veselim i da me intrigira, kaže glumica nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji glumačko ostvarenje godine.

Posljednjih nekoliko godina Ksenija Marinković postala je jedna od najzastupljenijih domaćih glumica – filmski redatelji je obožavaju, rado je viđena u serijama, a prije nešto više od dvije godine ansambl ZKM-a zamijenila je stalnim angažmanom u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Iako je iza nje niz izvanrednih uloga, ovogodišnju nominaciju za Večernjakovu ružu zaradila je zahvaljujući i više nego impresivnim ostvarenjima u nagrađivanom filmu Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske”, ali i u HRT-ovoj seriji “Ko te šiša”.

Ovo nije vaša prva nominacija za Večernjakovu ružu. Jeste li bili iznenađeni kada su vam javili da ste i ove godine među nominiranima za najbolju glumicu?
Kao što ste rekli, ovo mi nije prva nominacija, a budući da, u principu, ne očekujem nominacije niti priznanja, ugodno sam iznenađena. Kada nešto radim, ne idem za tim da za to dobijem nagradu, već samo gledam da se tome uvijek veselim i da me intrigira.

U dosadašnjoj karijeri primili ste brojne nagrade. Što vam znače ta priznanja?
Ono što priznanja uvijek donesu jest to da shvatite da je netko prepoznao to što radite. I da vidite da to nekome nešto znači.

Znače li vam više priznanja koja dolaze od publike ili od struke?
Iskreno, ne radim među njima razliku. I jednima i drugima se silno veselim.

Koji su vam najveći strahovi u karijeri?
Jedan od najvećih strahova za mene je bio da neću razumjeti što se od mene traži u nekom poslu, da ću pogriješiti u interpretaciji nekog karaktera. Zatim, da će me svrstati u određeni tip glumice i da ću raditi samo jednu vrstu uloga. A zatim i da će me svrstati samo u kazalište ili samo u film, a mene su oduvijek zanimali svi mediji i htjela sam se okušati u svakom od njih.

Ovaj ste put nominirani zbog uloge u filmu “Ustav Republike Hrvatske” koji je rušio rekorde gledanosti i osvojio brojne nagrade. Ondje igrate glavnu ulogu, medicinsku sestru Maju. Po čemu ćete pamtiti snimanje?
To ću snimanje pamtiti po pedantnosti, veselju i predanosti kojom smo pristupili tome filmu. Svima nam je bilo jako stalo da sve bude besprijekorno.

Osim u tome filmu gledali smo vas i u hitovima “Sve najbolje” Snježane Tribuson, “Ministarstvo ljubavi” Pavla Marinkovića, “S one strane” Zrinka Ogreste i u filmu “Život je truba” Antonija Nuića. Zbog čega vas filmski redatelji toliko vole?
Uh, to ćete morati njih pitati.

Odnedavno vas gledamo u HRT-ovoj seriji “Ko te šiša”. Što vas je privuklo ulozi Božice Režek, vlasnice uniseks frizerskog salona?
Odmah mi se svidjela njezina oštroumnost, njezina duhovita zadrtost i njezino inzistiranje na tome da je u svemu najbolja i da je uvijek u pravu. Poznajem puno sličnih ljudi! Nije joj teško započeti svađu i to je divan materijal za humorističnu seriju.

Što volite gledati na televizijskom programu?
Informativne emisije. Gledam obvezno barem jednu-dvije epizode domaćih serija. Koliko stignem, a to, s obzirom na obveze, nije baš puno... Emisija “A-strana” mi se svidjela.

Što je bilo presudno za izbor glume kao životnog poziva?
Presudila je moja ljubav prema kazalištu. Shvatila sam da je to svijet u kojem mi nikada neće biti monotono. A i činjenica da svake večeri možete biti netko drugi.

I vaša kći Korana krenula je vašim stopama. Veselite li se tome?
Jedino mi je bilo bitno da izabere ono što želi raditi u životu. Prepoznala sam da doista to želi i poduprla je.

12.09.2011., Zagreb - Glumica Ksenija Marinkovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
1/32

Komentara 1

HE
Hess
18:21 25.01.2018.

budi moja muza..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije