Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža 2017.

Goran Milić: Ruža mi je prva nagrada, a Dnevnike sam vodio u tri države

Večernjakova ruža 2005.
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/2
05.03.2018.
u 08:00

Te smo 2004. znatno obogatili kategorije, pa su čitatelji birali i najbolje TV emisije, ali i najbolje novo TV lice

Godina 2004. i opet je sve bilo drukčije. Tada smo (napokon) imali tri “velike” televizije, mnogo novih lica, novih emisija... Medijski prostor, estrada i glumište nikada nisu bili življi. Bila je to i godina kada je s emitiranjem (u listopadu 2004.) počela prva hrvatska TV sapunica “Villa Marija”... Sve to i mnogo toga više Večernjakov Ekran imao je pod kontrolom, a Ruža je slijedila sve te mijene.

Nagrada hrvatskoj pameti

Upravo zbog obilja novih televizijskih sadržaja baš su se te godine znatno promijenile kategorije u kojima su čitatelji Večernjeg lista birali najbolje kreativce. I dalje smo tragali za najboljim TV voditeljima, i tu su u žestokoj konkurenciji pobijedili Sanja Doležal, koja je tada na RTL-u imala svoj vrlo gledan talk-show “Sanja”, i Goran Milić. Legendarni televizijski autor, urednik i voditelj središnjih informativnih emisija tada je, primajući Ružu, rekao:

– Ovo mi je prva nagrada iako sam TV Dnevnike radio u čak tri države, a tim se poslom bavim punih 35 godina.

No, uz najbolje voditelje čitatelji su birali i najbolju TV emisiju, a u toj smo kategoriji mislili na onaj TV proizvod koji je osmislila i proizvela hrvatska pamet. Pobijedila je tih godina neprikosnovena “Latinica” Denisa Latina.

On sam zbog zdravstvenih problema nije bio na svečanosti Ruže, pa je nagradu umjesto njega primila Tanja Šimić, tadašnja direktorica programa HTV-a:

– Zahvaljujemo vragolastom Denisu što nam je ubrao još jednu Ružu, rekla je, te najavila da u ponedjeljak nakon dodjela Ruža Hrvatska televizija emitira 350. “Latinicu”. Bila je to doista sjajna pobjeda Denisa Latina, jer za tu su se Ružu s njim “tukli”: “Brisani prostor”, “Nightmare Stage” Željka Malnara, “Sanja” i “Zlikavci”.

No, Ružu je dobila i najbolja licencna TV emisija, dakle ona koje je snimana po stranom predlošku. I tu je borba bila velika, a u zadnjem krugu nominacija ostali su: “Big Brother”, “Brzo naprijed”, “Milijunaš”, “Najslabija karika” i “Srcolomka”, a pobijedio je – “Milijunaš”.

Najbolji glumci te su godine bili: Darija Knez (nagrađena za ulogu u filmu “Leti, leti”) i Goran Višnjić. A upravo je Goran Višnjić uvelike pridonio i Ruži koja je dodijeljena za najbolji film 2004. godine. Te je godine to bio film “Duga mračna noć” Antuna Vrdoljaka, koji je rekao:

– Dobro je! Bio sam bolestan za Valentinovo i nisam ženi kupio cvijeće. Sad će ona, čim stignem kući, dobiti ovu Ružu.

Glazbene Ruže osvojili su: grupa Parni valjak, Ivana Banfić i Boris Novković. Upravo se Novković posebno ponosio svojom Ružom. Nije mu bila prva, ali mu je baš ta bila najznačajnija jer se te godine za nju borio s bardom hrvatske estrade, ali i pjesništva – velikim Arsenom Dedićem.

Drele i “revolucija” na djelu

U kategoriji najboljeg radijskog voditelja svjedočili smo “revoluciji” na djelu. Naime, nakon niza godina u kojima je u toj kategoriji vladao Trpimir Vicković Vicko, te je godine Ruža za najboljeg radijskog voditelja pripala Davoru Dretaru Dreli, a uz njega je radijsku Ružu osvojila i Sonja Šarunić. Uz Drelu je najsretnija osoba te večeri bila lijepa Tatjana Jurić, kojoj je pripala Ruža za novo TV lice. Ona je Ružu dobila kao voditeljica “Exploziva”, u jakoj kokurenciji uz Filipa Brkića, koji se te godine pojavio kao sportski novinar RTL-a, Darije Knez, koja je vodila prvi “Big Brother”, Renate Sopek iz Vremenske prognoze RTL-a i Alke Vuice koja je imala show “1 na 1”.

Te smo godine dom za svečanost Ruže našli na Zagrebačkom velesajmu, a veliki šou iz Kineskog paviljona izravno je prenosila Hrvatska televizija na Drugom programu. Kao i uvijek do tada, bio je to šou za pamćenje, uz glazbene nastupe Severine, Magazina, Buđenja...

A među prezenterskim parovima posebnu pažnju privlačio je onaj u kojem je doajenku TV posla Helgu Vlahović-Brnabić na scenu dopratio tada vrlo mlad Luka Bulić, koji je pažnju gledatelja i slušatelja tadašnjeg Radija Antene privlačio kao raspjevani imitator i autor zanimljivih obrada najvećih domaćih hitova uz koje se pretvorio i u društvenog komentatora.

Večernjakova ruža 2005.
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije