Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumačko ostvarenje godine

Goran Bogdan: Radite, glumite, snimate i nadate se da sve ima smisla

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
18.03.2018.
u 11:59

Nagradu je umjesto Gorana preuzeo redatelj Branko Schmidt koji je s njim radio na četiri filma, a za njega ima samo riječi hvale

Večernjakovu ružu za glumačko ostvarenje dobio je mnogima omiljen Goran Bogdan, koji nije mogao doći po nagradu, pa ju je umjesto njega preuzeo redatelj Branko Schmidt.

Osim što je dobio ulogu u trećoj sezoni uspješne kriminalističke serije “Fargo”, Goran je i rekorder po broju uloga na prošlogodišnjem pulskom festivalu glumeći u čak četiri filma, među kojima je film “Agape” redatelja Branka Schmidta. Unatoč provokativnoj tematici pedofilije i homofobije Goran je s guštom odigrao ulogu svećenika.

– Drago mi je da za Gorana mogu preuzeti ovu nagradu. On je najzaslužniji što je “Agape” tako uspješan. Njegov talent i gluma najdragocjeniji su i jako sam mu zahvalan – rekao je Branko Schmidt ne skrivajući ponos.

 

 

– Goran je zauzet jer nešto snima u Beogradu, pa nije mogao doći. Ja ovo stvarno nisam očekivao, mislio sam da su me pozvali reda radi, ali očito je Goran prepoznat kao sjajan glumac. Radi se o zaista iznimnoj osobi i vrlo talentiranom glumcu – rekao je Branko Schmidt.

– Moram priznati da je uvijek ugodan i pozitivan osjećaj biti uopće nominiran, a osim toga to i radimo radi publike. Svakome glumcu posebna je čast i posebno su drage, vjerujem, baš te nagrade publike. Znači da tamo negdje netko ipak prati i s vama dijeli taj entuzijazam. Često se meni samome, ne mogu reći nama, čini dosta osamljeno sve to. Radite, snimate, glumite i nadate se da ima nekog smisla. Ovakvo priznanje dokazuje da ima. Hvala vam. Nastojim razmišljati o onome što trenutačno radim. Ne osvrćem se još na “karijeru” i ono u čemu sam sudjelovao. Tek sam počeo – rekao je Bogdan kada je doznao za nominaciju te istaknuo da je bilo zadovoljstvo raditi s režiserom Brankom Schmidtom.

1/34

– Zahvalan sam mu što me je odabrao i što je toliko vremena proveo sa mnom odgovarajući na moja bezbrojna pitanja. Pokazao je zavidnu razinu žara i posvećenosti kojom je i mene uvukao u taj vihor. Dozvolio mi je da sam prisutan tu još na razvijanju scenarija, poslije sam shvatio da nisam mogao imati bolju pripremu uloge nego prolazeći iznova i iznova nove ruke scenarija – zaključio je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije