Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Daniel Berdais: Ne vrijeđamo inteligenciju naših slušatelja i dopuštamo im da se i sami uključe u naš program

berdais
Foto: Promo
1/2
09.03.2015.
u 14:00

Daniel Berdais, programski direktor Radija 101 i "tata" juTrovanja, koje je nakon odlaska Matka Antonovića Matana promijenilo ime u Jutro na 101, govori o nominaciji za Večernjakovu ružu i o kultnoj Stojedinici

Daniel Berdais, programski direktor Radija 101 i "tata" juTrovanja, koje je nakon odlaska Matka Antonovića Matana promijenilo ime u Jutro na 101, govori o nominaciji za Večernjakovu ružu i o kultnoj Stojedinici.

1. Gdje ste bili kad ste čuli da je juTrovanje nominirano za Večernjakovu ružu?

U automobilu, baš sam vozio prema Gajevoj, na Radio 101.

2. Što vama, kao programskom direktoru Stojedinice, znači nominacija?

Potvrdu prošlogodišnjeg rada. Nije mala stvar kada tako respektabilni ocjenjivački sud prosudi u moru radiopostaja da je nešto na čemu ste baš vi radili zaslužilo nominaciju za Večernjakovu ružu.

Kada ovoj nominaciji dodamo nominaciju za emisiju Cener te nominaciju Marka Tomšića u kategoriji "radijska osoba godine", moje zadovoljstvo tim je veće. Treba istaknuti i činjenicu da su ove tri radijske nominacije Stojedinice gotovo jedine koje dolaze iz djelokruga privatnih radiopostaja.

3. JuTrovanje gradi status kultnog programa. Kako se uopće počelo emitirati?

Da, dobro ste rekli, juTrovanje je pomalo postalo kultni radijski program. I to u samo godinu dana emitiranja, koliko je trajalo. Naime, jedan od mojih prvih "poteza" na Stojedinici bio je spajanje Matana (Matka Antonovića) & Šamana (Marka Tomšića) u jutarnji voditeljski dvojac te pokretanje juTrovanja. Bio je to program nastao po mjeri i karakteru samih voditelja, gdje se govorilo o događajima onakvima kakvi uistinu jesu.

Govorilo se običnim "uličnim" jezikom, a Matana & Šamana upotpunjavali su i sami slušatelji svojim izravnim javljanjima u program. Bio je to poseban spoj prijateljske energije koju sam pretočio u zrak koji od milja nazivam eter.

Njih su dvojica pred mikrofonom mogli biti ono što jesu i u privatnom životu. Ta energija vrlo brzo se pokazala kao forma koja je Radio 101 digla iz mrtvih te dala duh one stare Stojedinice i, uz aktivaciju starih slušatelja, Radiju 101 osigurala mnoštvo nove radijske publike.

4. Zašto ste nakon Matanova odlaska promijenili ime programa u Jutro na 101?

Zato što je juTrovanje obilježilo jedno razdoblje Radija 101, kao i neke prijašnje emisije ove kultne radiopostaje. Novi voditelji donose novu energiju te samim time i novi pristup stvaranju jutarnjeg programa. Naši slušatelji zaslužuju da stvari nazivamo pravim imenom, što znači da bi nastavak emitiranja juTrovanja bez Matka Antonovića bila prijevara. On je bio okosnica tog programa. Sada jutarnji program vode Mladen Bomoštar i Marko Tomšić i nakon sezone godišnjih odmora, "Jutro na 101", siguran sam, bit će nezaobilazni jutarnji ritual svakog tko uz osmijeh želi započeti dan.

5. Po čemu se Jutro na 101 razlikuje od jutarnjih programa na ostalim domaćim radijskim postajama?

Radio 101 iskren je prema čovjeku koji ga sluša. Ne uljepšavamo stvari i događaje. Ne vrijeđamo inteligenciju naših slušatelja i dopuštamo im da se i sami uključe u naš program. I, naravno, tu je glazba, jedan od ključnih čimbenika jutarnjeg programa. Sve to zajedno čini razliku.

6. Kao programskom direktoru kultne radiopostaje koja djeluje više od trideset godina, koji su vam najveći izazovi u poslu?

Postaviti Radio 101 tamo gdje mu je i mjesto – na sam vrh radijske scene. U moru istih radijskih postaja naći drukčiji put do srca slušatelja... Prema dosadašnjim rezultatima, moja ekipa i ja na dobrom smo putu.

7. S kime dolazite na dodjelu Ruže?

O pratnji još razmišljam, no možda će to biti Matan!

>>'Kad dobijete Ružu šest puta naravno 
da vam je drago'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije