Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobitnica tri ruže

Vanna: Lijepo bi bilo opet dobiti priznanje kakvo je Večernjakova ruža

vanna
Foto: Mediteran film
1/2
08.02.2015.
u 14:15

– Večernjakove ruže na lijepom su mjestu u mojem domu, zajedno s drugim nagradama. Lijepo je dobiti svako priznanje, ali puno vam govori i to kada ne dobijete ništa – kaže pa iskreno priznaje kako bi joj bilo drago da u idućim godinama opet bude u utrci za nagradu čije dobitnike biraju čitatelji Večernjeg lista.

Glazbena diva Ivana Vrdoljak Vanna izdala je singl “Probaj” za koji je napisala tekst i glazbu. Na toj pjesmi prvi je put radila s proslavljenim aranžerom i producentom Denykenom. – Pjesma je nastala još ljetos, najprije melodija, tek potom tekst. Pjesmom sam htjela izraziti svoje misli o razlozima zašto često gubimo sampouzdanje i vjeru u sebe, naročito onda kada nam je najviše stalo. Okrznuti prijašnjim porazima i neuspjesima, varamo vlastito srce tješeći se da ćemo svoje težnje ostvariti jednom, negdje, s nekim, a istina je da je naša šansa sada, ovdje i s osobom pored nas i da druge prilike možda nećemo dobiti. Zato, treba probati. Po prvi puta probala sam raditi s proslavljenim aranžerom i producentom Denykenom i nadam se da nam to nikako nije posljednja zajednička suradnja. I ovaj singl, kao i prijašnje pjesme iz protekle dvije godine svakako jesu najava skorog albuma, ali do tada će biti vremena za barem još jedan singl – govori Vanna, dobitnica čak tri Večernjakove ruže.

– Večernjakove ruže na lijepom su mjestu u mojem domu, zajedno s drugim nagradama. Lijepo je dobiti svako priznanje, ali puno vam govori i to kada ne dobijete ništa – kaže pa iskreno priznaje kako bi joj bilo drago da u idućim godinama opet bude u utrci za nagradu čije dobitnike biraju čitatelji Večernjeg lista. – Drago mi je da se Ruža opet dodjeljuje, iako su same kategorije doživjele značajne reforme. Na primjer, u početku su bile čak tri ili više kategorija samo za glazbu; grupa ET pobjeđivala je u kategoriji grupa, a ja u kategoriji pjevačica, iako tada nisam imala solo karijeru. Danas postoji samo jedna kategorija za glazbeno djelovanje koja obuhvaća sve. Svejedno, lijepo bi bilo opet dobiti takvo priznanje – ističe.


MUA: Sanja Agić; Styling: Renata Grčić; Frizura: Salon Ruža; Light station by Senna

Nedavno je na svom profilu na Facebooku izrazila nezadovoljstvo jer joj nije drago što se domaći glazbenici ponekad ne stavljaju u ravnopravan početni položaj sa stranom glazbom kojoj su vrata uvijek širom otvorena, bez prethodno utvrđenog selektivnog pristupa.

– Imam osjećaj da ljudi imaju kapaciteta da shvate i malo širi koncept show business industrije kod nas, tim više što moja publika više i nisu djeca koja se ne zamaraju načinom kako stvari oko njih funkcioniraju. Jednostavno, naša publika voli domaću glazbu, domaće serije na TV-u, voli da im se obraćamo na jeziku koji najlakše razumiju, naprosto, to govore podaci dobiveni istraživanjima. Upravo zato nije mi drago što se ponekad ne stavljamo u ravnopravan početni položaj sa stranom glazbom kojoj su vrata uvijek širom otvorena, bez prethodno utvrđenog selektivnog pristupa. Tim više, zahvalna sam radijskim urednicima koji podupiru kvalitetnu domaću glazbu i prikazuju je publici kao ravnopravnu stranoj glazbi. Svi mi koji smo počinjali naše karijere pred dvadesetak godina puno toga dugujemo radijskim urednicima koji su imali dovoljno znanja, lucidnosti i na kraju dobre volje da pjesme mladih i neafirmiranih glazbenika zavrte u svojim emisijama. U protivnom, mnogih nas ne bi ni bilo, naime, ionako se nismo uklapali u tadašnji format glazbeno-scenske slike kod nas. Kao i uvijek, tako i sada vjerujem da moramo imati malo više vjere u sebe, kao mali narod, malo toga imamo na svojoj strani u ovom globaliziranom svijetu. Ne trebamo onda jedni drugima podmetati klipove. Naravno, mi koji nešto stvaramo i nudimo publici, moramo našu odgovornost i kvalitetu toga što nudimo dići na najvišu moguću razinu; naime, princip stvaranja po načelu "za koga je - dobro je" je nemoralan i podcjenjivački te ostavlja puno prostora za konstataciju da je "sve strano bolje od domaćeg" - ispričala nam je Vanna. Prije osam mjeseci, otkriva, osobno se uključila u ažuriranje, odnosno objavljivanje novosti na svojem službenom profilu na Facebooku. Do tada je sve radio njen sada već poslovni suradnik Tomislav Vidaković.

- Facebook je svakako jedan od oblika samopromocije, a pretpostavljam da ta samopromocija može biti korištena i u pozitivnom i u negativnom obliku. Ako ste ovisni o lajkovima, nema toga što ne možete objaviti o sebi a da ne izazove bar nekakvu reakciju. Direktan kontakt s ljudima kojima je vaša glazba važna je isto tako jedna od prednosti virtualne društvenosti. Naravno, do sada se nije pokazala direktna veze između lajkanja vaših ljubavnih fotki sa suprugom ili s djecom, i prodaje CD-a i karata za koncerte - zaključuje Vanna.

>> Vanna: Jači ruž na usnama i visoke potpetice – i već se okreću za mnom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije