Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENI SPEKTAKL

Vanna: Bocelli je divan, a iako je klasičar, cijeni pop

12.03.2018.
u 08:16

Talijanskoj pjevačkoj zvijezdi Vanna se pridružila na sceni pred punom Arenom. To joj je, kaže, jedan od najljepših trenutaka u karijeri

Četvrti put zaredom slavni talijanski tenor Andrea Bocelli razgalio je hrvatsku publiku i ponovno dokazao svoj nedodirljivi talent i ljubav prema glazbi. Subotnji koncert u prepunoj zagrebačkoj Areni bio je rasprodan mjesec dana unaprijed, a netom prije održavanja koncerta u prodaju su puštene i dodatne ulaznice.

Bio je opušten i profesionalan

Dvoipolsatni glazbeni spektakl ovog 59-godišnjeg Talijana sastojao se od dva dijela; u prvom dijelu Bocelli je otpjevao najpoznatije operne arije, a drugi dio koncerta posvetio je vlastitim hitovima. Uz mnoge goste, priliku da zapjeva s talijanskim slavujem imala je i naša domaća glazbenica Vanna kojoj je ovo prva suradnja s Bocellijem.

– Dojmovi se još skupljaju i moram priznati kako sam oduševljena prepunom Arenom što je uvijek prekrasan prizor. Cijela je večer bila predivna i svečana. Tu su noć svi uživali u ljepoti što nam cjelokupna talijanska kultura nudi sa svojim kompozitorima, pjevačima, filmskim umjetnicima i općenito svime što ta zemlja nosi. Svima nam je bilo uistinu prekrasno – dan nakon koncerta rekla nam je Vanna koja Andreu Bocellija opisuje kao vrlo dragog čovjeka i velikog umjetnika.

– Divan čovjek koji nevjerojatno pjeva. Cijelu je noć bio vrlo opušten i profesionalan – kazala je pjevačica.

Vanna je s Andreom otpjevala pjesmu “Canto Della Terra” za koju se, kaže, temeljito pripremala s Martinom Tomčić Moskaljov i Ivanom Husar Mlinac.

– Pripremala sam se nekoliko dana za izvedbu jer se radi o vrlo teškoj pjesmi, a i tim više jer nitko nije očekivao da ćemo izvesti upravo ovu pjesmu koju su svi na kraju pjevušili na hodnicima Arene – evocirala je atmosferu u Areni Vanna.

Osim dueta s Bocellijem, Vanna je i sama otpjevala pjesmu “L’appuntamento” koju je obradila za potrebe svojeg posljednjeg albuma.

– Prepjev pjesme napravio je Arsen Dedić i na koncertu sam dio izvela na hrvatskom, a dio na talijanskom jeziku na što je publika jako lijepo reagirala – otkriva.

Do jedne od najljepših suradnji u karijeri došlo je, otkriva Vanna, preko Star produkcije, koji su predložili upravo nju da bude Andrein gost na koncertu u Hrvatskoj. Talijanski organizatori preslušali su Vannine snimke i složili se kako bi naša domaća nagrađivana glazbenica trebala biti dio talijanske glazbene čarolije u Zagrebu.

Temelj moguće suradnje?

– Ovo je zasigurno bio jedan od najljepših trenutaka u mojoj sad već dugoj karijeri i doista sam zahvalna Star produkciji koji su izvrsno pripremili ovaj događaj i što sam dobila priliku da budem dio njega – rekla je Vanna koja dodaje kako u nekoj daljnjoj suradnji i duetu ona i Andrea nisu razgovarali, no ono što je sigurno koncert će oboje još dugo pamtiti.

– Drago mi što bez obzira na to što je Andrea klasični glazbenik iznimno cijeni i poštuje pop-glazbu i ne smatra je manje vrijednom. Ista mišljenja dijele i njegovi svirači s kojima sam izmijenila ugodna iskustva – zaključuje Vanna kojoj je podrška u subotu u publici pružila njezina obitelj Vrdoljak.

1/14
Ključne riječi

Komentara 1

KL
klasika
09:35 12.03.2018.

Svaka čast Vanna. Moj pokojni tata bio je velik fan pjevača dobrih glasovnih sposobnosti i velik kritičar onih koji to samo pokušavaju biti. Prije par mjeseci je nakon tv-snimke Vanninog nastupa, rekao: "Kako je sinoć lipo ona pivala!" Kako see nije mogao sjetit Vanninog imena, počeo je objašnjavat vezu: "Ma ona šta je udata za imoćanina, sina onog šta je u Splitu pogurao pripreme za "Mediteranske igre". :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije