Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike svote

Vampiricu iz Splita terete za gospodarske malverzacije, riječ je o milijunima kuna

Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/7
30.09.2020.
u 10:53

Olju Einfalt u studenome očekuje ročište na sudu u Splitu i nastavak sudskog postupka koji je pokrenut prije pet godina

Olju Einfalt gledatelji RTL-a upoznali su u emisiji "Večera za 5 na selu", u kojoj je Olja jedna od sudionica, a Splićanima je osebujna Olja dobro poznata jer je s pokojnim suprugom Markom Mihovilovićem u Splitu otvorila nekada popularnu trgovinu odjećom Skandal koja posluje i danas, ali ne tako uspješno. Olja, koja je sebe prozvala vampiricom, prije pet godina se s pokojnim suprugom našla na optuženičkoj klupi zbog gospodarskih malverzacija od 17,5 milijuna kuna.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Olju u ovom postupku očekuje novo ročište zakazano za studeni, a protiv njezina pokojnog supruga proces je obustavljen nakon što je preminuo. Optužnica Olju tereti u šest točaka, u prvoj se vampiricu iz Splita tereti da je od siječnja do prosinca 2009. godine, kao član firme "Kasteli d.o.o.", kako bi sebi pribavili veliku nepripadnu imovinsku korist, uzimala novac s računa firme iako je znala da su blokirani. Ona i suprug oštetili su firmu jer su milijun i 121 tisuću kuna zadržali za sebe, a dijelom novca platili su dobavljače. Tereti ih se i da su u poslovnim knjigama neistinito prikazali jedan račun iz 2008. godine za isporuku robe do koje nikada nije došlo. Zatim im se na teret stavlja kako su želeći državi uskratiti porezna davanja, u poslovnim knjigama i prijavama PDV-a prikazali manju vrijednost robe isporučene tvrtki "Similis d.o.o.".

Umanjili su tako osnovicu za obračun PDV-a za više od milijun i 242 tisuće kuna i državu su u konačnici oštetili za nešto više od 489 tisuća kuna neplaćenih poreza. Ni tu nije bio kraj gospodarskim malverzacijama koje se nastavljaju i u 2009. i u 2010. godini kada im je firma bila pred stečajem, ali bračni par Mihovilović nije prikazao potraživanja koja iznose više od šest milijuna i 700 tisuća kuna prema domaćim kupcima i gotovo pet milijuna kuna prema inozemnim kupcima, navodi Slobodna Dalmacija. Oštetili su stečajne vjerovnike za više od 11 milijuna i 630 tisuća kuna, a knjigovodstvenu dokumentaciju su sakrili i nisu je predali stečajnoj upraviteljici. Županijsko državno odvjetništvo Olji na teret stavlja i da je oštetila tvrtku "Mercator-H d.o.o." za više od dva milijuna i 350 tisuća kuna.

Komentara 4

Avatar Babajaga
Babajaga
12:59 30.09.2020.

Nisu oni krivi,radili su samo ono sto su mislili da im je dopusteno,jer druge institucije nisu radile svoj posao. Sto je radila financiska?

Avatar MosMiGa
MosMiGa
16:49 30.09.2020.

Taj rtl je sund televizija sve same hit serije kt2, brak na trecu, ljubav na selu, super ultra turbo par, vecera za 5 i kao slag na kraju krv nije voda!!!! Imaju 7 programa i vrte reprizu na reprizu zalost od televizije..............

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
13:50 30.09.2020.

vrlo zanimljivi njoj se sve može dokazati a Milanu Bandicu tesko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije