Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide na Eurosong

Roko Blažević pobjednik je Dore 2019! Poslušajte pobjedničku pjesmu

Dora: Roko Blažević predstavljati će Hrvatsku na Eurosongu 2019.
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/29
16.02.2019.
u 21:55

San Roka Blaževića pobijedio je s maksimalnim brojem glasova publike i žirija, a drugoplasirana pjesma bila je "The Tower of Babylon", koju je pjevala Lorena Bućan, s tek manjim zaostatkom od 6 bodova.

Roko Blažević pobijedio je na Dori s pjesmom "The Dream", čiji su autori Jacques Houdek, Andrea Čurić i Charlie Mason. S njom odlazi u Tel Aviv u svibnju, gdje će nas predstavljati na Eurosongu. San Roka Blaževića pobijedio je s maksimalnim brojem glasova publike i žirija, a drugoplasirana pjesma bila je "The Tower of Babylon", koju je pjevala Lorena Bućan s 18 bodova. Treće mjesto pripalo je Luki Nižetiću i pjesmi "Brutalero", s 13 bodova. Nagradu Roku Blaževiću uručio je veleposlanik Izraela Ilan Mor. 

Kao najveći gubitnici pri samom dnu liste po broju glasova na svačije iznenađenje Lidija Bačić, Domenika, Lea Mijatović, Jure Brkljača i Kim Verson

Pogledajte izjave nakon proglašenja pobjednika:

TIJEK DOGAĐAJA: 

Nakon punih devet godina Opatija je ponovno postala mjesto spektakla i glazbene raskoši - Dora 2019 večeras će iznjedriti našeg predstavnika na Eurosongu koji će se u svibnju održati u Izraelu. Za pobjedu se bori 16 pjesama, a program vode Mirko Fodor, Iva Šulentić i Jelena Lešić. Pobjednika odlučuje stručni sud u osam studija HRT-a, te publika televotingom. 

22:44: Roko Blažević dobio je 12 bodova od publike te tako postao pobjednik Dore s pjesmom "The Dream". 

Foto: HRT/Screenshot

- Isuse Bože, hvala svima - bilo je prvo što je rekao vidno iznenađeni Roko Blažević. Jacques Houdek tako će i ove godine na Eurosong, budući da je upravo on autor Rokove pjesme!

22:37 Iz zagrebačkog žirija javila se Mirela Priselac remi iz grupe Elemental. Njihovih 12 bodova ide Luki Nižetiću. Nakon glasova žirija u vodstvu je Roko, slijedi Lorena, a treća je Elis Lovrić. 

22:35 Iz vukovarskog studija javio se Pero Galić, frontmen Opće opasnosti. Njihov žiri 12 bodova dao je Bernardi Bruno. 

22:33 Varaždin i Čakovec 12 bodova dali su Beti Sudar. Sad opet vodi Roko!

22:32 Zadarski žiri 12 bdova dao je rockerima - Manntri! U vodstvu je i dalje Elis s 59 bodova, Roko ima 58.

22:30 Roko Blažević najbolji je i za splitski žiri. S 52 boda izjednačio se na vrhu s Elis Lovrić.

22:29 Riječki žiri dao je 12 bodova Roku Blaževiću, koji je trenutačno na drugom mjestu. 

22:27 I Pulski studio dao je 12 bodova Elis Lovrić!

22:25 Osječki studio 12 bodova dao je Emi Gagro. Zasad je u vodstvu Elis Lovrić. 

22:24 Šibenski studio dao je 12 bodova Elis Lovrić.

22:22 Kreće glasovanje. Prvi će glasati HRT-ov studio Dubrovnik. Najviše bodova dali su Roku Blaževiću! 

21:12 Prije proglašenja pobjednika nastupa Vanna, koja nas je na Eurosongu predstavljala 2001. s pjesmom "Strings Of my Heart".

Foto: HRT/Screenshot

21:52 Mia Negovetić i Dino Jelusić u show programu podsjećaju nas na sve dosadašnje hrvatske predstavnice na Eurosongu 

Foto: HRT/Screenshot

21:38 Posljedna pjesma večeras je i najrockerskija. Grupa Manntra pjevala je "In The Shadows".

Foto: HRT/Screenshot

21:33 Moćan glas pokazala je Bernarda Bruno, pjevačica koja živi u Švicarskoj. Pjesma se zove "I Believe In true Love". 

Foto: HRT/Screenshot

21:23 Mlada, 16-godišnja Lorena Bućan jevala je pjesmu "Tower Of Babylon" Tončija Huljića. Iako je najmlađa natjecateljica, čini se da je nije pojela trema - odradila je suveren nastup. 

Foto: HRT/Screenshot

21:20 Lidija Bačić nastupila je kao (ne)sretna 13. po redu. Pjesma autora Fahrudina Buljubašića-Faye zove se "Tek je počelo". Očekivano, Lidija je nastupila najosukdnije odjevena. 

Foto: HRT/Screenshot

21:16 Ema Gagro još je jedna od onih koja se odlučila za pjesmu na engleskom. Pjesma se zove "Redemption". 

Foto: HRT/Screenshot

21:12 Mladi Roko Blažević pokazao je sve glasovene mogućnosti s pjesmom Jacquesa Houdeka "The Dream" i opravdao ulogu jednog od favorita. Na leđima je nosio anđeoska krila.

Foto: HRT/Screenshot

21:07 Huljićeva uzdanica Domenica izvela je pjesmu "Indigo", uz pratnju identično odjevenih plesačica.

Foto: HRT/Screenshot

21:03 Elis Lovrić pjevala je "All I Really Want" kao deveta po redu.

20:55 Još jedan od favorita je i Luka Nižetić. On je nastupio s pjesmom "Brutalero" Marija i Branimira Mihaljevića i prvi donio i animaciju u nastup.

Foto: HRT/Screenshot

20:48 Sedme po redu nastupile su Gelato Sisters. Neda, Sanja i Romana vratle su nas u doba swinga s pjesmom "Back To That Swing".

Foto: HRT/Screenshot

20:42 Lea Mijatović nastupila je s pjesmom "Tebi pripadam".  Lea je već u nečemu pobijedila. Njena haljina definitivno je najglamuroznija. Kreirao ju je Ivica Alduk, a vrijedna je 20 tisuća kuna. 

Foto: HRT/Screenshot

20.38. Vidjeli smo i prvu favoritkinju. Mlada Beta Sudar s pjesmom "Don't Give Up" imala je odličan nastup. Atraktivna Beta i danas je plijenila pozornost na opatijskoj rivi. 

Foto: HRT/Screenshot

20:34 Zadranin Jure Brkljača nastupio je četvrti s pjesmom "Ne postojim kad nisi tu". Mladom pjevaču podršku je danas dao Tony Cetinski, a svojim glasom pokazao je da je na dobrom putu da naslijedi čak i Olivera Dragojevića. 

Foto: HRT/Screenshot

20:30 Skromnog izgleda i definiranog glasa, Kim Verson je s pjesmom "Nisam to što žele" opravdano zaslužila usporedbu s Taylor Swift. Ranije tijekom dana je izjavila kako ju je generalna proba od večeri prije umorila i nije sigurna u razvoj događaja tijekom večeri, ali ju uzbudljivo iščekuje, kao i ostali finalisti. Kim je na popis izvođača došla kao zamjena za Četiri tenora koji su morali odustati zbog prethodno dogovorenih obaveza.

Foto: HRT/Screenshot

20:26 Pozornicu je preuzela redateljica i glumica Jelena Bosančić iz Splita koja se pjesmom "Tell me" u pop soul funky stilu ispovijedila publici o svojoj ljubavnoj odiseji. Napisala je ovu pjesmu kao žena pred razvodom, ali ipak je na Dori s osmjehom otpjevala svoju pjesmu.

Foto: HRT/Screenshot

20:22 Pažnju je od samog početka privukao jedini duo na ovogodišnjoj Dori, Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić koji su probili led kao prvi u nizu izvođača ove večeri. 

Foto: HRT/Screenshot

20:10 Prošlogodišnja pobjednica Dore, Franka Batelić otvorila je spektakl pjesmom"Crazy", s kojom je Hrvatsku predstavljala prošle godine na Eurosongu u Lisabonu, a zatim je otpjevala još dvije pjesme. Franka se spustila na binu uz pomoć ljuljačke, a zanimljivo je da je za razliku od lanjskog nastupa na Eurosongu uz sebe imala plesače, te sasvim pristojnu koreografiju. 

 

Ključne riječi

Komentara 92

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
20:41 16.02.2019.

Neslušljivo, loše, tužno, žalosno.

ZO
zoca
23:04 16.02.2019.

krila su smijesna ,pjesma sva u zavijanju a ako je to narod odlucio onda neka narodu the dream samo sanjajte

Avatar marela
marela
21:50 16.02.2019.

Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije