Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dora dimić rakar:

'Uživam u Beogradskim snimanjima, to je grad u kojem se teško ne zabaviti'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
24.03.2019.
u 23:45

Osim toga, pojavljuje se i u trećoj sezoni "Crno-bijelog svijeta" kao Nikol. Dora je život u rodnom Zagrebu zamijenila Beogradom u kojem se snima serija "Pogrešan čovjek", a u razgovoru nam je kazala kako se snašla te što namjerava nakon snimanja.

Dora Dimić Rakar mlada je glumica koju proteklih mjeseci gledamo u ulozi Zoe u RTL-ovoj seriji "Pogrešan čovjek". Osim toga, pojavljuje se i u trećoj sezoni "Crno-bijelog svijeta" kao Nikol. Dora je život u rodnom Zagrebu zamijenila Beogradom u kojem se snima serija "Pogrešan čovjek", a u razgovoru nam je kazala kako se snašla te što namjerava nakon snimanja. 

Posljednjih mjeseci gledamo vas u ulozi Zoe u seriji "Pogrešan čovjek". Jeste li očekivali da će serija biti toliko gledana?

Iako se nisam opterećivala time, svakako je divno čuti da su gledatelji tako dobro prihvatili seriju.

Kako ste dobili ulogu, kako su izgledali castinzi?
Nakon što me agencija pozvala na casting, dobila sam nekoliko scena koje sam trebala pripremiti za ulogu. Na castingu nas je bilo više pa je i samim time bilo više krugova. Općenito, casting izgleda tako da se predstaviš, odradiš zadatke koji se od tebe traže, bilo da je to scena ili nešto drugo karakteristično za ulogu za koju se konkurira. 

Igrate buntovnu tinejdžericu Zoe. Koliko je sličnosti između vas dvije? Jeste li i sami bili buntovna tinejdžerica?
Zoe je vesela buntovna dobrica koja ima razumijevanja za svoje najbliže i pokušava u svakoj situaciji naći nešto pozitivno. Na ljude gleda s oprezom, ali i dozom naivnosti. Ipak, ima ona svoje ispade koji su karakteristični za jednu 16-godišnjakinju. S druge strane, svi smo mi, pa tako i ja, prošli tu fazu tinejdžerskog bunta kada smo mislili da smo pokupili svu pamet svijeta. Faza u kojoj nam je sve jasno osim nas samih pa smo ljuti na sebe i na cijeli svijet. To je faza u kojoj prepoznajemo da za neke stvari nismo dovoljno odrasli, a opet neke stvari polagano prerastamo.

Kakva je atmosfera na snimanju? Čujem da ste dobri duh ekipe? Kako se slažete s Ivanom Roščić i Rokom Sikavicom? Ako se ne varam, s Rokom se družite i izvan snimanja?
Projekt dugo traje, snimanja su svakodnevna i cjelodnevna. Sreća pa se ekipa lijepo slaže. Postali smo kao jedna velika obitelj, a studio nam je drugi dom. Ima dana kada sve glatko teče, ali naravno da ima hektičnih dana. Podružimo se i izvan snimanja, popijemo kavu ili odgledamo neku predstavu ovdje u Beogradu.

Zbog snimanja ste se privremeno preselili u Beograd. Kako vam se svidio grad, stigne li se i izaći i opustiti?
Na Beograd sam se vrlo brzo navikla; ljudi su gostoljubivi, otvoreni, uvijek se nešto događa - od raznih predstava, koncerata, manifestacija pa do noćnog života po kojem je grad poznat. Beograd je miks kultura i svatko može naći nešto što voli ili što mu se sviđa, bio to party ili dobra hrana. Sve u svemu, grad u kojem se teško ne opustiti i zabaviti. 

Prije aktualnih uloga glumili ste i filmu Branka Schmidta "Agape", ali i u jednoj slovenskoj seriji, kako je izgledalo snimanje u Sloveniji? 
Da, krajem 2017. glumila sam u trećoj sezoni slovenske serije "V dvoje". Serija prati dva ljubavna para u Ljubljani i na komičan način prikazuje njihove svakodnevne prilike i neprilike. Lijepa strana našeg posla je to što imamo priliku raditi u drugim državama, u okruženju koje je drukčije od onog na koje smo navikli. Vrlo sam sretna što sam tako mlada imala priliku iskusiti i tu stranu posla.

Gledamo vas i u trećoj sezoni serije "Crno-bijeli svijet". Kako vam je bilo glumiti Nikol, pogotovo kada se serija odigrava u osamdesetim godinama prošlog stoljeća? 
Drago mi je što mi je uloga pružila priliku da istražujem lik koji je potpuno drukčiji od Zoe. Na setu je bilo zanimljivo vidjeti scenografiju, kostime, frizure i npr. vozila koja su se koristila u to vrijeme, a jedan od njih je i motocikl koji sam vozila u seriji.  

Što općenito mislite o osamdesetima? Je li vama, koji se tada niste ni rodili, to razdoblje čudno ili zanimljivo?
Teško mi je govoriti o osamdesetima jer tad nisam bila ni rođena, ali čini mi se da ljude većinom obuzme nostalgija kad se danas govori o tom razdoblju. 

Zanimljivo je da ste upisali Agronomski fakultet? Zašto baš taj fakultet i namjeravate li ga završiti ili biste upisali i Akademiju dramskih umjetnosti?
Upisala sam Agronomiju jer smo kod nas doma uvijek uzgajali biljke i nekako imam osjećaj da sam na domaćem terenu. Uz to, volim prirodne znanosti poput biologije i kemije. Kako će život posložiti kockice, ne znam, ali veselim se novim izazovima.

Tko su vam glumački uzori, kakve filmove volite?
To kakav ću film pogledati ovisi o raspoloženju. Zadnji film koja sam gledala je argentinski "El Angel". 

Kako se najbolje opuštate, čime se bavite u slobodno vrijeme?
Otkako sam u Beogradu, slobodno vrijeme volim provesti u prirodi, na jahanju, satu joge ili u jednostavnom druženju s dragim ljudima.

Koji su vam planovi nakon "Pogrešnog čovjeka"? Hoćemo li vas gledati još negdje na filmu ili televiziji?
Sljedeća uloga vjerojatno će naći put do mene. Nakon "Pogrešnog čovjeka" nadam se da ću malo napuniti baterije, ali za sad su mi misli još u ovom projektu.

Pogledajte koji su glumci i voditelji umrli na snimanju:

Komentara 5

WE
weAreCro
01:02 25.03.2019.

A tko je ona i tko normalan uopce gleda rtl serije??? Kaj bi sad mi trebali biti odusevljeni s njom??? O svasta 🤮🤮🤮👎

Avatar anti_komunist
anti_komunist
00:43 25.03.2019.

zasto nas svaka susa pokusava impresionirati sa pasalukom.......uzivaj tamo i ne vracaj se........buuuuuaaaaaaa ha ha ha ....

ST
stric5
01:36 25.03.2019.

...tko ili što je ova individua ... koga zanimaju njeni vašari...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije