Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs kod poznatih

Kuha se šunka, farbaju jaja, a past će i pokoje putovanje

Foto: Storypress
1/3
30.03.2018.
u 18:05

Uskrs je nada i život! Tako se i u prirodi sve budi, pa i mi imamo priliku biti novi i bolji ljudi, poetična je kantautorica Antonija Šola

Kaže se da se blagdanima najviše vesele djeca, pogotovo Uskrsu, našem najvećem i najvažnijem kršćanskom blagdanu koji slavimo u proljeće. A da i odrasli postaju djetinjasti uz sva ta bojenja jaja, ukrašavanje stola, zečiće, patkice i cvijeće, potvrdila su nam i naša poznata lica koja se iznimno raduju Uskrsu.

– Blagdani su mi dani koje posvetim obitelji i ljudima s kojima se nemam priliku puno vidjeti zbog užurbana poslovnog ritma. Kako ne provodim kod kuće puno vremena, ovog Uskrsa na doručak ću pozvati drage ljude. Volim kuhati, bojiti jaja i obožavam taj uskrsni doručak kad su na stolu šunkica, pinca i kad je sve nekako šareno i veselo – smije se dizajnerica Aleksandra Dojčinović, koja obvezno ode i na uskrsnu misu. Frontmenu grupe Vatra Ivanu Dečaku ovaj Uskrs bit će radni, ali ni on ne može odoljeti svim tradicionalnim delicijama.

– Vatra nastupa u primoštenskoj “Aurori”, ali svakako ću se prije odlaska družiti s obitelji i s bakama koje nam dolaze na blagdanski ručak – kaže Dečak.

– Uskrs za mene znači obitelj i tradiciju, a korizma koja prethodi vrijeme je odricanja i promišljanja koje sam Uskrs čini još svečanijim. Slavimo ga na misi, uz uskrsni doručak koji mi je omiljen i skroman. Doručak mi se sastoji od nekoliko jaja, malo šunke uz domaći kruh, sol i hren, naravno sve posvećeno na jutarnjoj misi. Od djetinjstva svake smo godine osmišljavali nove načine za bojanje jaja, uvijek ih nekoliko bojimo u ljuskama luka, a katkad sam se znala pomalo i umjetnički izraziti. Uskrs je proljeće, kada je sve u cvatu, kada je sve nekako ljepše s tim prvim zrakama sunca, kao i u vjeri – Uskrs je nada i život! Tako se i u prirodi sve budi, pa i mi imamo priliku biti novi i bolji ljudi – poetična je kantautorica Antonija Šola. A proljetno buđenje u duhovnom i fizičkom smislu veseli i 38-godišnju voditeljicu i fitness trenericu Renatu Sopek.

– Uskrs uvijek slavim u krugu obitelji. Nakon mise imamo obiteljski doručak, a na jelovniku se nađu tradicionalne uskrsne delicije. Svatko od nas pripremi nešto, a što se mene tiče pronašla sam metalik boje za jaja tako da ću njih koristiti. Također sam naručila košaricu posebno ukrašenih jaja – ističe Renata, koju raduje da u njezinu domu vlada bajkovita atmosfera.

- Mi već sedam godina za Uskrs odlazimo na neko obiteljsko putovanje. Budući da nas je ove godine pokosila viroza, izgleda da ćemo morati ostati kod kuće. Ako ozdravimo, idemo u Toskanu. Italija je uvijek naš odabir, a ostanemo li kod kuće, oživit ćemo dobre stare običaje koje smo radili do prije sedam godina. Kuhat ćemo razne specijalitete, kćeri će farbati jaja, imat ćemo obiteljski ručak. Sve nas to izuzetno raduje – rekla nam je poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije