Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je bilo prije?

Uoči skorog oproštaja od 'Igre prijestolja' cure podaci o spin-offu slavne serije

Igra prijestolja
Foto: Helen Sloan/HBO
1/7
15.01.2019.
u 07:00

Od planetarno slavnih junaka oprostit ćemo se na proljeće, ali HBO već uvelike radi na seriji nasljednici, a podatke o njoj pušta “na kapaljku”

Ništa još nije ni snimljeno, a oko mogućeg spin-offa planetarno slavne TV serije “Igra prijestolja” već se digla prašina poput one u saharskoj oluji. I to ne treba nimalo čuditi s obzirom na višegodišnju opću očaranost serijom i njenim junacima.

 

Samo, nova serija i neće stići tako brzo, a prašina će se nastaviti dizati što je lako zaključiti kada se pročita izjava samog tvorca priče Georgea R.R. Martina.

- Kada sam stigao u Los Angeles, imali smo četiri moguća scenarija. Kada sam odlazio, već smo ih imali pet, rekao je Martin početkom prošlog mjeseca.

Očekivano, kako je rekao i HBO-ov glavni čovjek za program Casey Bloys, izabrat će se najbolji scenarij, jer ne smije se dopustiti da nova serija bude lošija, ili barem ne znatno lošija, od onoga što su napravili David Benioff i D.B. Weiss, tvorci “Igre prijestolja” koja će završiti u travnju svojom devetom sezonom.

Ono što se o novoj seriji danas sa sigurnošću zna jest da u njoj neće biti popularnih junaka, čak ni onih koji će uspjeti preživjeti, jer nova će serija biti tzv. prequel, odnosno njezina će se priča odvijati tisućama godina prije one u “Igri prijestolja”.

- Svaki od scenarija koji smo razmatrali može se prije smatrati prequelom nego nastavkom. Neki od njih čak nisu smješteni u Westeros. No ja bih radije umjesto spin-offa ili prequela koristio ime serija nasljednica. Tako sam ja to nekako nazivao, rekao je Martin.

Zasad je poznato i to kako je glavnu ulogu u novoj seriji prihvatila Naomi Watts. A čak je poznato i to da će glumiti posvudušu s tajnom, dok je Bloys naznačio kako je njezina uloga samo jedan od vrlo jakih ženskih likova koji će se pojaviti već u pilotu. Pogotovo je zanimljivo kako Wattsova ne samo da nije fan serije nego je nikada nije ni gledala pa sada “nadoknađuje propušteno gradivo”.

Uz Naomi Watts glavnu mušku ulogu dobio je Josh Whitehouse, no o njegovu se liku zasad ne zna baš ništa. U tijeku je casting za niz uloga u novoj seriji, a već i on otkriva čitav niz zanimljivosti. Pa se tako traže blizanke u dobi između 23 i 29 godina, ali i muškarac u 70-tim godinama koji mora biti skandinavski, istočnoeuropski ili njemački glumac.

Sasvim je sigurno da neće biti nikoga iz sadašnjeg svemira “Igre prijestolja”, a sudjelovanje su ionako već opovrgnuli Kit Harrington i Emilia Clarke. Neće biti ni Weissa ni Benioffa, no pisci koji su sada uključeni u razvoj scenarija također su kvalitetni. Među njima je Jane Goldman koja je pisala “Kingsmana”, Brian Helgeland (“LA Povjerljivo”), Carly Wray (“Westworld”) dok je Bryan Cogman bio angažiran na originalnoj “Igri prijestolja”.

Najbolje kotira Jane Goldman, jer još je u lipnju prošle godine HBO objavio kako je od nje naručio pilot koji nema ime, ali se nagađa se da će glasiti “The Long Night”, odnosno “Duga noć”. Njezina prednost ne znači da su ostali scenariji odbačeni, ali za sada Goldmanica stoji najbolje.

Kako je sama opisala, njezina bi serija bila duhovita i krvava jer takve scenarije najviše voli. Iz službene najave doznajemo kako se priča odvija tisućama godina prije događaja u “Igri prijestolja”, te da prati propast zlatnog Doba heroja i prelazak u najcrnji period.

Uz to, iz HBO-a poručuju kako gledatelji ne trebaju misliti da išta znaju o užasnim tajnama povijesti Westerosa, pravom postanku Bijelih Šetača, tajni Istoka ili legendarnoj obitelji Stark. Što to točno znači, vidjet ćemo kada Goldmaničin pilot ugleda svjetlo dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije