Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavio bi 73. rođendan

Uoči Oliverovog rođendana HRT prikazuje dokumentarac o njemu

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
06.12.2020.
u 12:17

Detalja o Oliverovu životu otkriva predzadnji film Unisonova serijala „A Porina dobiva...“, autora Tonija Volarića.

Večer uoči rođendana Olivera Dragojevića, dakle 6. prosinca u 20 i 10 sati na Prvom programu HRTa bit će emitiran dokumentarni film o njegovu životu i karijeri. Sudeći prema gledanosti cijelog serijala „A Porina dobiva...“ i reakcijama publike i medija na premijerno emitiranje filma o Oliveru, nije teško predvidjeti da će mnogi 70-ak minuta nedjeljne večeri provesti upravo uz HRT. Priču o velikom Oliveru pred očima gledatelja pletu njegovi najbliži, od supruge Vesne, do prijatelja i kolega Bate, Brice, Gibonnija, Tedija Spalata, Tomislava Mrduljaša, Zorice Kondže, Vinka Barčota, Meri Cetinić i mnogih drugih. Mnogi su poslije prvog emitiranja na drugu godišnjicu Oliverove smrti, u srpnju ove godine, priznali da su uz film zapjevali, pa i gutali suze još jedanputa shvativši koliko nam svima Oliver nedostaje i kako će ga biti nemoguće nadomjestiti.

Posebno je zanimljivo čuti kako nedostaje obitelji, ljudima s kojima se svakodnevno družio, s kojima je pisao ili izvodio neki od stotinjak bezvremenskih hitova, čuti recimo kako je suradnju s Oliverom davno objasnio također nažalost pokojni Zdenko Runjić, kako su nastale neke pjesme koje će Oliverova pubika pjevati još desetljećima. Autorska ekipa je, stvarajući film o Oliveru bila u Vela Luci, Splitu, Zagrebu, a gledatellji će se, zahvaljujući arhivi HRTa moći podsjetiti mnogih Oliverovih nastupa, prije svega onih koje je sanjao i uspio dosanjati u Parizu, New Yorku i Londonu. Dodatna je simbolika u datumu emitiranja. Naime, Sveti je Nikola zaštitnik pomoraca, a Oliver je, govori se o tome mnogo u filmu, naprosto obožavao ploviti i ribati. Otišao bi danima na more i vraćao se promrzao ali sretan svojoj obitelji i unucima.

Ono o čemu i danas govore svi koji su film vidjeli u srpnju i dalje prepričavaju kako je običan i pristupačan Oliver bio. Manje je poznato recimo da se i na najdalje koncerte vozio sam, nikada nije imao menadžera niti vozača. Sve to i mnogo više detalja o Oliverovu životu otkriva predzadnji film Unisonova serijala „A Porina dobiva...“, autora Tonija Volarića. Dakle, najdraža fotelja, nešto papirnatih maramica, puno volje za pjevanje i veliko srce za jednog od najvećih koji su nam ikada pjevali. To će vam trebati u nedjelju, 6. prosinca u 20 i 10 sati, uz HRT1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije