Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 81. GODINI

Umro poznati div iz brojnih akcijskih filmova, znamo ga iz 'Rockyja''

Frank Mcrae
Foto: Profimedia
1/4
08.05.2021.
u 23:00

Rodom iz Memphisa u državi Tennessee pojavio se u više od 40 filmova tijekom svoje tri decenije karijere. Budući da je bio visok skoro 2 metra, glumio je većinom u akcijskim filmovima, a pojavio se u više od 40 filmova

Frank McRae, akcijska zvijezda 80-ih i 90-ih koja se pojavila u filmovima poput Bondovog "Dozvola za ubojstvo" i "Posljednji akcijski heroj", umro je u 81. godini od srčanog udara, potvrdila je njegova snaha za Variety.

Rodom iz Memphisa u državi Tennessee pojavio se u više od 40 filmova tijekom svoje tri decenije karijere. Budući da je bio visok skoro 2 metra, glumio je većinom u akcijskim filmovima, a pojavio se u više od 40 filmova.

Najpoznatiji je po tome što je glumio Sharkeya, saveznika tajnog agenta Jamesa Bonda u špijunskom filmu iz 1989. godine “Dozvola za ubojstvo”. Također, ostvario je zapaženu ulogu Dekkera u parodiji akcijskih filmova “Posljednji akcijski junak” iz 1993. godine zajedno s Arnoldom Schwarzeneggerom.

Foto: Twitter
Prije glume, McRae je igrao na obrambenim pozicijama za Chicago Bearse i Los Angeles Ramse u NFL-u. Njegovi kolege i obožavatelji shrvani su zbog njegove smrti.

“Žao nam je što je preminuo Frank McRae, koji je glumio Sharkeyja u filmu “Dozvola za ubojstvo”. Naše misli su s njegovom obitelji i prijateljima”, istaknuli su na službenom Twitter profilu franšize James Bond.

VIDEO: Vinko Ćemeraš bio je gost Večernjakove desetke 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
07:55 09.05.2021.

Nisam gledao niti jedan film iz serijala "Rocky" jer mi se takvi filmovi jednostavno gade pa mi je i preminuli div nepoznanica. Počivao u miru Božjem jer je čovjek a ne div.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije