Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nicky Romero:

'Želio bih znati više o vašoj zemlji, a Split spada rame uz rame svjetskim destinacijama'

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/12
16.07.2017.
u 23:58

Kada imate izvođače poput Calvina Harrisa, Nerva, Krewelle onda možete jedino biti zadovoljni i ponosni na ono što ste uspjeli učiniti.

Jedan je od večerašnjih headlinera i nizozemski DJ Nicky Romero poznat po hitovima poput Toulouse, My Friend koji su kasnije preuzeli brojni izvođači poput Tiesta, Axwella ili Fedde Le Granda, pa onda i po I could be the one koji je napravio s Avicii.

Ove godine je Nicky proslavio i peti rođendan svoje produkcijske kuće u kojoj radi i s Calvinom Harrisom, a ima i neke uzbudljive novije izvođače poput R3haba. Intervju nam je dao u Ultrinom backstageu uoči svojeg nastupa.

Već ste ranije bili u Hrvatskoj, jeste li nas uspjeli upoznati.

Ovo je već treći put da sam na Ultri i uvijek se volim vratiti, tako da doista ovo mjesto mogu slobodno nazvati svojim drugim domom. No, život je DJ-a takav da se ne zadržavate na jednom mjestu predugo, pa vas nažalost nisam uspio upoznati, a želio bih znati više o vašoj zemlji. Tako se nažalost dogodilo i sada. Eto, odmah kada završim nastup odlazim na aerodrom i letim na Ibizu gdje imam još jedan nastup.

Slavite i pet godina svoje produkcijske kuće. Imate tamo vrlo interesantnih izvođača. Kako ste zadovoljni s do sada učinjenim?

Da, kada imate izvođače poput Calvina Harrisa, Nerva, Krewelle onda možete jedino biti zadovoljni i ponosni na ono što ste uspjeli učiniti.

1/2

Na čemu sada radite?

Radim na puno stvari, zaista na dosta novih izdanja, među njima je i jedan singl koji radim sa Steveom Aokijem, uskoro van ide novi singl s Cheat Codes a onda i jedna nova stvar sa zaista velikom ženskom vokalnom zvijezdom čije ime vam ne mogu još otkriti. Neće to biti nešto poput My Friend koja je bila čisto klubaška pjesma, ovo je više neki crossover. No, sasvim je sigurno da će to biti iznimno zabavno, ono što mogu otkriti je da uskoro ide van jedan video spot koji je nešto sasvim novo u mojoj karijeri.

Koji biste svoj singl proglasili najboljim?

Nema ga jer je svaki od onih koje smo ranije nabrojali, Tolouse, My Friend i I Can Be The One namijenjen drugoj publici, iz drugog je žanra.

1/8

Izabrani ste na 17. mjesto DJ Magove top liste odmah čim ste na nju ušli. No, ima li ta top lista doista utjecaja na karijeru nekog DJ-a?

Teško je reći. Lista je bitna na početku, svakako ne može škoditi da se na njoj nađete rano, pa dobijete poštovanje no kasnije to više nema nekog utjecaja. Govori li ona nešto o kvaliteti? Ne možete reći da Calvin Harris nije jedan od najboljih svjetskih DJ-a, no znate li na kojem je mjestu? Ne znam točno ni ja, 14. ili 15. mislim, a vjerojatno je najbolji na svijetu i zaslužuje biti na prvom mjestu svake liste. To bih mogao svesti na usporedbu U2 i Bon Jovija, ima li takva usporedba uopće smisla. Lista je dobra za promociju i govori nešto o umjetniku, ali nije osnova na kojoj se može procjenjivati nečija kvaliteta.

Gdje je Ultra Europe na vašoj listi najboljih festivala?

Vrlo visoko. Prije svega, Ultra je vrlo jak brend, a onda su i ljudi ovdje u Splitu jako uzbuđeni da vide svoje omiljene umjetnike, pa smo onda i mi motivirani da damo sve od sebe. Split doista spada rame uz rame ostalim svjetskim destinacijama.

Komentara 1

DU
Deleted user
02:01 17.07.2017.

cujem..jedan preminio..od pridoziranja..a koliko ih se novih navuklo..pitaj gospe..eto cijene..partijanja..jebali vas..novci i oni vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije