Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSJETILI SU VIBRU'

Ultra Europe i sljedećih 5 godina ostaje u Splitu!

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Miranda Čikotić/Pixsell, Ultra
1/8
06.07.2017.
u 14:58

Potpisan je i sponzorski ugovor i igrači nogometnog kluba iz Splita na rukavu će nositi natpis Ultra

Ultra Europe Festival je od ove godine na dresu Hajduka. Potpisan je sponzorski ugovor i igrači će na rukavu nositi natpis Ultre čije će se peto izdanje održati za tjedan dana na stadionu Poljud.

Organizator Ultre Joe Bašić izjavio je u petak kako više dvojbi nema, Ultra će i narednih pet godina ostati u Splitu. - Ovo je prvi put da je jedan međunarodni glazbeni festival sponzor nekog nogometnom klubu. Ultra će promovirati Hajdu, a  igrači Hajduka Ultru. Svjesni smo da smo mi gosti na Poljudu, cijenimo tradiciju kluba – rekao je Bašić. Na ovogodišnjoj Ultri očekuje se dolazak 150.000 gostiju iz 100 zemalja u tri festivalska dana. Bašić najavljuje kako će ovo biti najbolja Ultra do sada. Nastupit će čak 50 D.J.-eva.

- Ja nikad nisam otišao iz Splita, to mi je najdraže mjesto na cijelom svijetu – rekao je Bašić koji je organizirao prvu Ultru, a sad je ponovno preuzeo glavnu riječ.

- Kada smo pokrenuli Ultru 2013. nismo mogli očekivati takve rezultate - građani Splita zaslužni su za pozitivan dojam festivala, energiju koja privlači pažnju cijelog svijeta. Glavni mi je cilj da Ultra postane najveći festival u Europi što znači da ga trebali privući pažnju 180.000 posjetitelja – naglasio je J. Bašić.

Potvrdio je da je potpisan ugorov za narednih pet godina. Cilj im je povećati potrošnju posjetitelja Ultre, koja sada iznosi oko 500 milijuna, a Afrojack, Carl Cox, David Guetta samo su neki od izvođača koji će nastupiti.

1/17

- Ultra Europe jedino može biti u Splitu. Mislim da to cijeli svijet zna. Vlasnici licence isto tako su osjetili tu vibru koju Split ima – naglasio je Bašić i dodao kako će korist od Ultre osjetiti u još većoj mjeri Split, Dalmacija i Hrvatska. Govorio je i o sigurnosnom aspektu. S obzirom an situaciju na svijetu naglasio je kako su sigurnosne mjere na najvišoj razini i uvjeren je kako će sve proći bez problema.

- Sve službe u Hrvatske i van nje, s kojima surađujemo, poduzet će sve potrebne mjere – rekao je J. Bašić.

O Ultri koja će se održati 14., 15. i 16. 7. osim u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu, govorili su Aljoša Bašić iz Hajduka, rektor Splitskog sveučilišta Šimun Anđelinović. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban, predstavnici Turističke zajednice, Ministarstva turizma....

Zanimljiva je i najava izrade Studije koju će raditi Ekonomski institut,a  koja će dati točan odgovor kakvi su učinci Ultre na Split, splitsko-dalmatinsku županiju, Dalmaciju i Hrvatsku. Točno će se znati kolike su štete, a kolike koristi održavanja festivala.

- Ja sam odgojen na klapskoj pjesmi, ali sam se u ovu glazbu zaljubio. Razgovarao sam s Joeom, želja mi je da Sveučilište dobije pjesmu koja će biti simbol Sveučilišta u tehno ritmu – rekao je Anđelinović.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara naglasio je kako je i on posjetitelj Ultre i to ne u VIP loži već u parteru, sa suprugom.

- Ultre ne bi bilo da nema Splićana. Ultra nije samo glazba, to su Splićani: medicinske sestre, vatrogasci, policajci, čistači, vozači... Treba odati priznanje i onim Splićanima koji nemaju koristi od Ultre ,a tih dana ne mogu parkirati ni voziti normalno, ne mogu normalno do bolnice i svega ostaloga, e i tim ljudima treba odati priznanje – poručio je Opara.

- Ultra potiče inovativnost, ali treba voditi računa o održivom razvoju – istaknuo je Ivo Bašić, predstavnik Ministarstva turizma koji je posebnu zahvalu uputio vatrogascima, hitnoj medicinskoj pomoći, HGSS-u i policiji. 

Komentara 3

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
15:07 06.07.2017.

jedina poveznica izmedu hajduka i Europe

DE
deda1234
20:58 06.07.2017.

ali zar se jos nitko nije bunio za "U" 😎

LU
lunar777
19:34 06.07.2017.

Hoće li opet žicat da mu Split da para jer su na gubitku..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije