Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ukleta redovnica - demon opsjeo redovnicu

Ukleta redovnica - demon opsjeo redovnicu
Foto: Promo
1/3
07.05.2018.
u 12:36

Priča na kojoj se temeljni film Ukleta redovnica oživjela je na temelju događaja koju su se odigrali u Rumunjskoj u siječnju 2005.

Producenti filmova Prizivanja i Annabelle donose novi zastrašujući horor temeljen na događajima iz stvarnog života.

Priča počinje u Rumunjskoj zastrašujućim vriskom iz daljine. Svećenik Dimitru je zatvoren zbog ubojstva redovnice nad kojom je izvršavao egzorcizam. Novinarka pokušava otkriti je li svećenik ubio duševno bolesnu osobu ili je jednostavno izgubio bitku s demonskom prisutnošću.

Foto: Promo

Priča na kojoj se temeljni film Ukleta redovnica oživjela je na temelju događaja koju su se odigrali u Rumunjskoj u siječnju 2005. Egzorcizam Tanacu bio je slučaj u kojem je mentalno bolesna redovnica, Irina Cornici, u rumunjskom pravoslavnom samostanu Tanacu u okrugu Vaslui ubijena tijekom obreda egzorcizma koji je vodio svećenik Daniel Petre Corogeanu uz pomoć još četiri redovnice. Slučaj je naširoko objavljen u rumunjskim medijima i, nakon podužeg suđenja, njih petero je optuženo za ubojstvo šizofrenične žene. Braća Hayes naišli su na priču i odmah im je privukla pozornost, jer opisuje sukob znanosti i religije.

Volimo istinite priče, a u to vrijeme ovo je bila jedna od najkontroverznijih“, kažu braća Hayes.

Ukleta redovnica, u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina dolazi 10. svibnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije