Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragično

Ubio se dva mjeseca nakon najboljeg prijatelja, a danima uoči smrti pjevao karaoke

Foto: DPA/Pixsell
1/4
20.07.2019.
u 22:22

Prije dvije godine pjevač i frontman Linkin Parka Chester Bennington pronađen je mrtav u svom stanu u okolici Los Angelesa.

Prije točno dvije godine u Los Angelesu su pronašli mrtvog pjevača popularnog benda Linkin Park Chestera Benningtona. U njegovom domu našao ga je kućepazitelj, a kao uzrok smrti navelo se samoubojstvo vješanjem

Toksikološki nalazi potvrdili su da je u vrijeme samoubojstva Chester imao određenu količinu alkohola u krvi, a bliski prijatelji su ispričali za američke medije da se pjevač borio s triježnjenjem i depresijom.

- Ne znamo koliko je popio, ali ne treba puno kad ste uznapredovali alkoholičar i ovisnik i kad se borite u opsegu kakvom mi ga je on opisao - rekao je tada njegov prijatelj Ryan Shuck iz benda Dead by Sunrise.

Samo šest dana prije tragičnog odlaska, snimio je epizodu "Carpool Karaoke" serijala s James Cordenom, a Benningtonova obitelj dopustila je emitiranje epizode tek u listopadu. Na 60. dodjeli Grammy nagrada  u čast njemu i Chrisu Cornellu koji je također počinio samoubojstvo samo dva mjeseca prije njega, reper Logic s Alessiom Carom i Khalidom izveli su pjesmu "1-800-273-8255", što je inače pozivni broj preventivne linije za suicid u Americi.

Sprovod Chestera Benningtona održao se u South Coast Botanic Gardenu u Palos Verdesu, u Kaliforniji 29. srpnja, 2017. godine. Njegovo samuobjstvo odjeknulo je u glazbenom svijetu kao jedan od najtužnijih odlaska glazbenika koji je utjecao na fanove i kolege. Na tragični odlazak odlučio se dva mjeseca nakon samoubojstva prijatelja i glazbenika Chrisa Cornella čijem je sinu Christopheru inače bio kum.

Chester je iza sebe ostavio šestero djece - Jamie, Isaiah, Draven Sebastian, Tyler Lee, Lilly i Lila i suprugu Talindu Ann Bentley, bivšeg Playboyevog modela.

Teško se mirio s Chrisovim odsustvom pa je tako tijekom posebnog programa posvećenog Chrisu u emisiji "Jimmy Kimmel Live!" zastao pred sam kraj pjesme u suzama ne mogavši dovršiti pjesmu.

Na sprovodu mu je pjevao pjesmu "Hallelujah" Leonarda Cohen.

Komentara 5

PR
prajdali100
23:36 20.07.2019.

Svega se sjećam kao da je jučer bilo.Otiđite na you tube i uživajte u svirci i pjesmi ovih genijalaca.Ali,odlučili su otići....Šteta.

TH
than
23:35 20.07.2019.

Depresija i alkohol. Nema gore kombinacije. Alkohol samo hrani depresiju, dok čovjeka ne dovede pred zid.

SA
samoborka
05:21 21.07.2019.

Eh decki moji..na dnu case i na dnu boce..mozete naci samo jednu stvar; dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije