Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ljepote takve nij'

U vrijeme 'fast food' glazbe željeli smo napraviti CD koji ima trajnu vrijednost

Ljepote takve nij
Foto: Privatni album Tihomira Ivanetić
1/4
09.11.2014.
u 13:10

Pod producentskom palicom Tihomira Ivanetića pjevali su Ervin Baučić, Igor Delač, Maja Blagdan, Sandra Bagarić i Martina Tomčić, Giuliano, Hanka Paldum, Jacques Houdek, Đani Stipaničev i Arsen Dedić.

U nedjelju, 9.studenog, u Hrvatskom domu u Đakovu  s početkom u 18 sati održati će se predstavljanje CD-a "Ljepote takve nij", na kojem se nalaze najljepše tradicijske starogradske i autorske pjesme, romance i šansone. Na predstavljanju CD-a premijerno će biti prikazan i spot za pjesmu "Ne vrijedi plakati" Jacquesa Houdeka. Devet tradicijskih, starogradskih i autorskih pjesama, romanci i šansona u tamburaškim aranžmanima Krunoslava Dražića i Krunoslava Seletkovića, uvršteno je na kompilaciju 'Ljepote takve nij' koja je krajem lipnja objavljena u nakladi Croatia Recordsa.

Pod producentskom palicom Tihomira Ivanetića pjevali su Ervin Baučić, Igor Delač, Maja Blagdan, Sandra Bagarić i Martina Tomčić, Giuliano, Hanka Paldum, Jacques Houdek, Đani Stipaničev i Arsen Dedić, a svi oni izvode poznate evergreene poput 'Ribara starog kći', 'Miruj, miruj srce moje', 'Kad bi ove ruže male', 'Ne vrijedi plakati', 'Dida moj' i druge. Sve tambure odsvirao je Krunoslav Dražić, stručni suradnik na albumu je Mihael Ferić, a mix i mastering odradio je Ivanetic Sound.

 - Htjeli smo napraviti CD koji bi imao nekakvu trajnu vrijednost. Album nosi naziv „Ljepote takve nij“ i na njemu se nalazi devet pjesama. Kao izvođači, što nije uobičajeno u tamburaškoj glazbi, spomenuta su velika glazbena imena ne samo našeg estradnog neba. Glazbene aranžmane radio je Krunoslave Dražić koji je odsvirao i sve instrumente, dok još jedan od aranžmana potpisuje Krunoslav Seletković. Ja se pojavljujem u svojstvu producenta i ton-majstora.

Album je sniman na više lokacija, od Splita preko Sarajeva i Zagreba do Strizivojne u mom glazbenom studiju , kazao je za Večernji list Tihomir Ivanetić ističući kako mu  dobrih ideja nikada ne nedostaje, tako je i zamislio da vrhunski vokali koji možda nikad nisu bili u tamburaškoj priči u nju ipak uđu. 

- U današnje vrijeme 'fast food' glazbe gdje se pojavljuju pjesme koje možda imaju trenutnu vrijednost, a trajnu glupost, htjeli smo napraviti CD koji bi imao nekakvu trajnu vrijednost. Sam Arsen Dedić rekao je kako je ovo antologijski CD. Ono što ja mogu reći je da ovakav nosač zvuka u povijesti još nije izdan. Zašto? Uvijek su bile nekakve kompilacije, povlačile su se pjesme s drugih CD-ova, no ovaj je rađen od početka do kraja 'po mjeri' izvođača. Na albumu smo radili dvije godine, prešli kilometre, potrošili novca i živaca, no on je ugledao svjetlo dana i sada kreće njegova promocija, naglasio je Ivanetić  najavivši kako ovo nije kraj priče te kako planira svijetu predstaviti tamburu u jednom velikom projektu.

>> U mimohodu 49. vinkovački jeseni prodefiliralo 77 folklornih skupina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije