Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio svoje mjesto

U užem krugu obitelji danas je položena urna Rajka Dujmića: 'Bilo je kratko, dostojanstveno i tužno'

Zagreb: Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića na groblju Krematorij
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
29.10.2020.
u 19:46

Urna je položena u užem krugu obitelji i prijatelja, među kojima i supruga Snježana Dujmić i skladatelj i prijatelj Neno Ninčević.

U četvrtak 29. listopada u 13 sati u Aleji velikana na Mirogoju položena je urna na posljednje počivalište glazbenog autora Rajka Dujmića.

Urna je položena u užem krugu obitelji i prijatelja, među kojima i supruga Snježana Dujmić i skladatelj i prijatelj Nenad Ninčević.

Zagreb: Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića na groblju Krematorij
1/7

- Snježana je zapravo tek jučer javila da je danas polaganje urne. Ona je to htjela napraviti valjda u najužem krugu. Bilo je kratko, dostojanstveno i tužno - kazao nam je Ninčević. 

- Lokacija je predivna, hvala gradu Zagrebu, hvala svima koji su pomogli oko toga. Grob će uskoro biti uređen i najvjerojatnije će ga tek onda svima biti puno lakše pronaći, a za mjesec dana bi tamo trebala biti postavljena i bista - dodao je.

Kontaktirali smo i Snježanu Dujmić, no ona je samo kratko poručila kako o tome nema što reći. 

Podsjetimo, početkom listopada pisali smo kako se urna proslavljenog glazbenika još uvijek nalazi na čuvanju na krematoriju i čeka dan kada će biti prebačena u Aleju velikana na zagrebačkom Mirogoju. 

- Gradnja grobnice još uvijek nije započela, tek je prošli tjedan Poglavarstvo grada Zagreba odobrilo zemljište, odnosno mjesto u Aleji velikana - otkrila nam je udovica Rajka Dujmića početkom listopada dok je još čekala odobrenje Ureda za uređenje spomenika kulture koji mora odobriti gabarite nadgrobnog spomenika.

- Rekli su mi da za izradu grobnice trebaju tri suha dana bez kiše kako bi se moglo betonirati mjesto na kojem će se položiti urna. Nakon toga slijedi izrada nadgrobne ploče i spomenika, a to može potrajati ido 90 dana. Sve me to jako rastužilo - kazala nam je Snježana pritom. No, grad je sada napokon osgurao mjesto na kojem će mnogi moći odati počast glazbeniku. Njegov je grob odmah do najvećeg hrvatskog stolnotenisača svih vremena, Dragutina Šurbek te u blizini tragično preminule glumice Ene Begović i košarkaša Dražena Petrovića.

Njemu u spomen uskoro bi se trebala održati i komemoracija koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
20:14 29.10.2020.

Dujmić , velikan hrvatskog popa. Uz Runjića, Jusića, Kabilja , i još par njih, član top 10.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
13:29 30.10.2020.

Bas krasno, vjecita pijandura okruzen sportasima svjetskog glasa Šurbekom i Draženom P.

KA
Kana
02:21 30.10.2020.

Koji novinarski geniji,....u užem krygu obitelji,......među kojima i .....supruga Dujmića,....😄a tko bi to trebao biti u užem...., ako ne supruga i djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije