Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za život

U šoku i nevjerici: Legendarnom glazbeniku vratio se rak!

Eddie Van Halen
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.10.2019.
u 17:59

Rock velikan i osnivač benda Van Halen Eddie Van Halen, prema pisanjima Daily maila, ponovno će se morati suočiti s teškom bolesti.

Prema pisanjima Daily Maila, legendarni gitarist i osnivač benda Van Halen Eddie Van Halen ponovno se mora uhvatiti u koštac s teškom bolesti. Naime, doznao je da ponovno boluje od raka grla čijim se uzrokom smatra, u njegovom slučaju, višegodišnje držanje metalne trzalice u ustima.

Još prije 19 godina odstranjena mu je trećina jezika, a 2002. rak se u povukao. Zadnjih pet godina išao je na liječenje u Njemačku kako bi kontrolirao bolest, ali sada se najcrniji scenarij obistinio.

Zadnji koncert Van Halen je održao 2015. godine u Hollywood Bowlu u Los Angelesu, a tada su nastupili u originalnoj postavi prvi put nakon 1984. godine. Baš te godine, Eddie je za Billboard priznao da koristi metalne trzalice koje su rađene od mesinga i bakra.

Foto: PA/Pixsell

On tvrdi da je to razlog zašto je dobio rak, iako doktori imaju druge teorije, ali ne isključuju njegovu pretpostavku. Osim toga, tu su i faktori poput dugogodišnjeg korištenja alkohola i droga.

Inače, 2012. godine proglašen je najboljim gitaristom svih vremena. Tako su odlučili čitatelji magazina Guitar World, a u glasovanje je bilo uključeno više od pola milijuna ljudi.

Tada je Van Halen bio u konkurenciji od 132 gitarista, a iza sebe je ostavio Jimija Hendrixa, Joea Satriania, Jimmya Pagea... Brian May iz grupe Queen zauzeo je drugo mjesto na ljestvici, Alex Lifeson iz Rusha treće, četvrti je bio Jimi Hendrix, a peti Joe Satriani.
 

Ključne riječi

Komentara 5

FR
franjo
19:30 13.10.2019.

Ne daj Bože nikom tu bolest. Niti najvećem neprijatelju.

DU
Deleted user
07:31 14.10.2019.

Kakve veze tko je 4. A tko 26.? Čovjeku se vratio rak! P.s. nema ni Stefanovskog na listi

BR
bruno877
21:43 13.10.2019.

Metalna trzalica? E kad bih smišljao 100 godina takvu glupost ne bih izvalio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije