Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznato ime

U Šibenik stiže svjetska glazbena ikona, poznato je i tko će 'iskeširati' 75 tisuća eura za novogodišnju gažu

Šibenik: Roisin Murphy održala je koncert na tvrđavi sv. Mihovila
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
24.11.2022.
u 17:06

Trošak izvođača za doček u Šibeniku neće snositi grad Šibenik nego Turistička zajednica Grada Šibenika, a najzvučnije ime je svjetska glazbena ikona Róisín Murphy.

Šibenik će u Novu 2023. godinu ući na čak nekoliko pozornica unutar stare gradske jezgre, s već provjerenim, festivalskim konceptom dočeka. Nakon nezaboravnih Stereo MC's, glavnu novogodišnju binu na trgu Katedrale sv. Jakova, preuzet će svjetska glazbena ikona, Róisín Murphy, koja se u Šibenik vraća nakon fantastičnog koncerta na Tvrđavi sv. Mihovila 2018. godine.

Trošak izvođača za Doček u Šibeniku snosit će Turistička zajednica Grada Šibenika, kao suorganizator Adventure i Dočeka, a predviđeno je da cifra za honorare iznosi ukupno 75.000 eura, piše Šibenik.in. Konkretni detalji ugovora s Róisín Murphy su poslovna tajna, a budući da se ne plaćaju iz gradskog proračuna, nego iz prihoda TZ-a, novinari na njima nisu inzistirali. 

Inače, Murphy se na svjetsku glazbenu scenu probila kao istaknutiji dio britansko-irskog elektronskog dua Moloko, nakon čijeg razlaza ova eklektična, ekscentrična i svestrana umjetnica započinje iznimno uspješnu karijeru. Potvrdila je to već solo prvijencem iz 2005.,''Ruby Blue'', a glazbeni je put nastavila nizati još uspješnijim singlovima s ''Overpowered'' iz 2007. godine.

Nakon velikih koncertnih turneja, zamijećenih glazbenih suradnji i nekoliko izdanih albuma, s  dugo očekivanim, petim studijskim izdanjem nastalim u vrijeme pandemije -˝Róisín Machine˝- osvaja svjetsku kritiku. Za mnoge je to najbolji album njezine karijere kojim Roisin ulazi u novu eru plesne, klupske glazbe, a čiji naslov sama objašnjava - Ja sam stroj nikad ne staje. Čini se da art-pop heroina neće stati ni u Šibeniku kojeg će u novu 2023. uvesti u solo izvedbi i s posebnim vizualno osmišljenim nastupom čiji detalji još nisu otkriveni jer se čeka odobrenje njezinog menadžmenta.

VIDEO Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma, sudarili se automobil i tramvaj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije