Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tek joj je 16

U pohod na Eurosong ide sa sinovima naših poznatih glazbenika: 'Oduvijek sam sanjala o tome'

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Privatni album
1/7
25.02.2020.
u 08:00

Splićanku Đanu Smajo (16) mnogi još pamte po sudjelovanju u RTL-ovu showu “Zvjezdice” u kojem je došla do samog finala.

Među 16 natjecatelja na Dori, žiriju i publici predstavit će se i Đana Smajo (16). Talentirana Splićanka najmlađa je natjecateljica koja mašta o tome da Hrvatsku predstavlja u svibnju na Eurosongu u Nizozemskoj koja je dobila domaćinstvo zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea s pjesmom “Arcade” na prošlogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije.

Mala trema
– Pripreme za Doru bliže se kraju, ostala je samo pokoja finesa, ali sve u svemu jako sam uzbuđena, sretna, zahvalna, a pritom se polako javlja i mala trema – govori nam Đana koju publika pamti i po sudjelovanju u RTL-ovu showu “Zvjezdice” u kojem je dogurala do samog finala. – Na “Zvjezdice” gledam kao na nezaboravno iskustvo od kojeg sam puno toga naučila, opustila se na pozornici, upoznala mnogo divnih prijatelja i dobro se zabavila. Najviše pamtim komentare prof. Zdravka Šljivca koji mi je uvijek govorio da budem svoja – sjeća se Đana koja se upravo na “Zvjezdicama” sprijateljila i s Riječankom Mijom Negovetić s kojom će snage odmjeriti već ove subote na opatijskoj pozornici.

– Drago mi je što nas je glazba povezala i jedva čekam da je vidim na Dori – ističe Đana i dodaje da o prijavi na Doru nije previše razmišljala. Sve se dogodilo spontano, nakon što je tjedan dana prije same prijave dobila poziv od autora pjesme “One” kojom će pokušati izboriti odlazak na Eurosong. Zanimljivo je da iza te, kako je opisuje, emotivne pjesme stoje sinovi dvojice etabliranih splitskih glazbenika, Zlatana Stipišića Gibonnija i Tomislava Mrduljaša.

– S Random Stipišićem i Lukom Mrduljašem upoznala sam se preko zajedničkog prijatelja koji je potaknuo našu suradnju pozivom na koji sam rado odgovorila jer je Dora, a kamoli Eurosong, jedan od mojih snova kojem sam se oduvijek divila i koji oduvijek pratim bilo s obitelji, mentoricom, prijateljima... Svake godine zajedno se okupimo, uzmemo grickalice, sokove i uz zajedničko komentiranje pratimo Eurosong – otkriva Đana i dodaje kako rado prihvaća savjete popularnih Splićana. – Savjeti glazbenika poput Gibonnija i Tomislava Mrduljaša uvijek su dobrodošli – ističe Đana kojoj je sreću poželio i naš prošlogodišnji eurovizijski predstavnik Roko Blažević s kojim je nekoliko puta nastupala.

Đanu, uz Roka, Randa i Luku, mnogi smatraju predvodnicima novog splitskog glazbenog vala. – Bila bi mi čast predstavljati novi splitski glazbeni val pa ako je to nešto čime me smatraju, jako sam počašćena i sretna – kaže Smajo koja uzore na domaćoj sceni vidi u Matiji Cveku, Vanni, ali i neprežaljenom Oliveru Dragojeviću.

Čeka ljubav
Đana odlično balansira između školskih obveza i glazbe. Ipak, marljiva učenica II. splitske gimnazije kaže da bi joj bilo puno teže da nema podršku majke i profesora. – Mama mi pomaže jako puno, uvijek mi pruža ruku u organizaciji mojih obveza, tu je kad mi je potrebno bilo što u bilo kojem trenutku. Osim nje, također mi i moji profesori i razrednica izlaze ususret – napominje sretna Đana čije je srce još slobodno.

– Nisam zaljubljena, vremena za ljubav uvijek ima, ali mislim da se ona treba dogoditi spontano, ali mlada sam pa ću rado pričekati nešto pravo – odgovara pjevačica kojoj planova za budućnost ne nedostaje. – Maštam o vlastitom albumu za naše tržište, voljela bih ljude iznenaditi i pjesmama na hrvatskom jeziku i nastaviti s nastupima, festivalima i natjecanjima – zaključuje Đana.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
08:31 25.02.2020.

Ovaj mali od Gibonnija jednu po jednu ...... pa pošalje na Doru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije