Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šešir na stolu

U kultnom zagrebačkom kafiću opraštaju se od Lustiga: 'Otišao je naš dobri gospodin Branko'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Facebook
1/11
14.11.2019.
u 12:01

U čast Lustigu na jedan od stolova postavljen je bijeli šešir kakav je i sam nosio proslavljeni producent.

Vijest o odlasku Branka Lustiga rastužila je brojne domaće i svjetske filmaše, ali i goste kultnog zagrebačkog lokala 'Charlie' u kojem je proslavljeni producent često ispijao kave. U čast Lustigu na jedan od stolova postavljen je bijeli šešir kakav je i sam nosio.

- Otišao je gospon Branko, dobri naš susjed iz Charlija... - stoji uz fotografiju dirljivog prizora iz zagrebačkog lokala.

Podsjetimo, Branko Lustig preminuo je u jutarnjim satima u Zagrebu u 88 godini života. Lustig je u karijeri dobio niz značajnijih međunarodnih priznanja i jedini je hrvatski osvajač dva Oscara za filmove „Schindlerova lista“ 1993. godine i „Gladijator“ 2000. godine. Dvostruki je dobitnik i Zlatnog globusa za navedene filmove.

Lustig je 80-ih otišao u Los Angeles, a prije desetak godina sa suprugom Mirjanom i kćeri Sarom vratio u Hrvatsku. Od 2008. vodio je udrugu Festivala suvremenog židovskog filma u Zagrebu. Potkraj svibnja proglašen je počasnim građaninom Zagreba, a priznanje je dobio za izniman doprinos promicanju vrijednosti demokratskog društva, filmske umjetnosti i kulture razumijevanja među različitima, čime je trajno zadužio Hrvatsku i Grad Zagreb.

Ključne riječi

Komentara 17

CA
caissa
12:15 14.11.2019.

velika djela koja si ostvario čine te vječnim,hvala.

Avatar navijač
navijač
13:56 14.11.2019.

Koliko je bio Hrvatski orijentiran , govore njegovi filmovi sami.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:27 14.11.2019.

To je generacija koja je uživala Titine privilegije,počivali umiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije