Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U IMAX dvoranu u CineStaru Arena Zagreb implementirana najmodernija 12-kanalna zvučna tehnologiju na svijetu

CineStar IMAX
Foto: Promo
1/5
16.09.2019.
u 11:01

Spektakularni film 'Ad Astra' je prvi film koji ćete moći pogledati u zvučno unaprijeđenom 12-kanalnom CineStar IMAX-u

Kristalno čista slika, laserski precizan digitalni zvuk, najoštriji 3D, elementi su savršenog doživljaja filma koji se može iskusiti samo u IMAX dvorani. Nova zvučna 12-kanalna tehnologija uz to sada donosi 10 puta snažniji dinamički raspon zvuka. Eksplozija ili šapat na uho, svaki ton je jednostavno čišći u IMAXU. Kombinacija perfektno podešenog, integriranog zvučnog sistema i preciznih zvučnika isporučuje tako nevjerojatno precizan zvuk koji bi, slikovito rečeno, mogao ustrijeliti sitnu metu na 100 metara.

IMAX je najveći i najuzbudljiviji filmski format na svijetu, tako da se danas filmovi za IMAX kina snimaju na poseban način, posebnim kamerama i iz posebnih kutova. Ljubitelji IMAXA znaju da je ovo nezaboravno i neusporedivo filmsko iskustvo.

Foto: Arena Hospitality Group

Najnovijim tehnološkim upgradeom zvuka, IMAX vas zapravo podsjeća da ne postoji ništa poput puke veličine IMAX-a. Nova 12-kanalna tehnologija zvuka upravo se implementira u IMAX dvoranu u CineStaru Arena Zagreb te će od 19. rujna biti u punoj funkciji. Ista uključuje nove bočne i stropne kanale/zvučnike, kako bi se pružio veći dinamički raspon i preciznost vrhunskog zvuka, odnosno zvuk koji možete osjetiti u punoj snazi. Nova zvučna 12-kanalna tehnologija, za razliku od stare 5-kanalne, pruža još veću snagu i preciznost za vrhunsko audio uranjanje. Zvuk je nadograđen na 12 diskretnih kanala plus sub-bass, a uključuje i dodatne bočne kanale, kao i nove stropne kanale koji će poboljšati sposobnost sustava da pozicionira zvukove oko publike i dodatno osigura da je svako sjedalo najbolje u IMAX dvorani.

IMAX tako kontrolira svaki segment zvučnog iskustva publike. U IMAX dvorani nisu samo slika i veličina ekrana ti koji oduzimaju dah. IMAX zvučni sistem publiku vodi  kroz dinamičan i snažan zvuk. Ukratko o novom 12-kanalnom zvučnom sistemu:

Nevjerojatan raspon

Viši vrhovi, niži padovi. Bez izobličenja zvuka. IMAX 12–kanalni zvuk je realan koliko zvuk realan može biti. 10 puta snažnijeg dinamičkog raspona od standardnog sistema, niti najmanji ton nije komprimiran. Ovo isporučuje širi frekvencijski odziv i doslovno vjernost zvuka bez presedana, zbog čega IMAX zaljubljenici ističu da su unutra u scenama filma.

Nema lošeg sjedala

U običnim kino dvoranama postoje „sweet spots“ koji su obično u centru dvorane te su to najbolja mjesta. Ovaj sistem garantira da nema „boljih mjesta“. Sva su mjesta jednako zvučno dobra.

Savršeno podešavanje

IMAX sve svoje dvorane u  svijetu dnevno provjerava i podešava.

Savršena preciznost

Mnoga kina preferiraju količinu ozvučenja, umjesto kvalitete. Veća količina zvučnika obično radi glasnoču, ali glasnije nije nužno i bolje. IMAX inzistira na savršenom prilagođenom pozicioniranju i laserski poravnatom i vrlo detaljnom zvuku. Znači da nećete samo znati da je pala kap vode na drugoj strani sobe, nego ćete točno znati gdje je pala. IMAX tako iznova stvara vrlo moćno iskustvo donoseći vam svaki detalj slike i zvuka u novoj dimenziji i uvodi vas u sasvim nov i nezaboravan svijet zabave.

A upravo će  jedan od najiščekivanijih SF filmova sezone 'Ad Astra' s Brad Pittom i Tommy Lee Jonesom biti prvi film kojeg možete pogledati u zvučno unaprijeđenom 12-kanalnom IMAX-u.

Foto: Arena Hospitality Group

Radnja ovog SF trilera je fokusirana na inženjera vojne jedinice koji pretražuje galaksiju kako bi pronašao svog oca koji je nestao na misiji pronalaženja izvanzemaljskog života prije 20 godina. Inženjera tumači Tommy Lee Jones, a Brad Pitt je u ulozi njegovog sina koji kreće putevima svog oca ne bi li saznao što se točno dogodilo prije 20 godina kada se njegov otac zaputio na Neptun.

Astronaut Roy McBride (Brad Pitt) putuje do vanjskih rubova sunčevog sustava kako bi pronašao svog nestalog oca i otkrio tajnu koja ugrožava opstanak našeg planeta. Njegovo će putovanje otkriti tajne koje dovode u pitanje prirodu ljudskog postojanja i naše mjesto u kozmosu. U ulozi izgubljenog oca je Tommy Lee Jones, a Brad Pitt tumači njegovog sina koji kreće u potragu. Ad Astra, u distribuciji Blitza, u kina dolazi 19. rujna, a pravo kino iskustvo doživite u unaprijeđenom IMAX formatu u CineStar Arena Zagreb. Svoju ulaznicu možete kupiti na blagajnama kina, putem iCineStar aplikacije ili online.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije