Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kirk i Anne

U braku su 65 godina, a ona mu je oprostila sve nevjere i voli ga kao i prvog dana

Foto: PA/Pixsell
1/6
04.09.2019.
u 07:00

Legendarni američki glumac Kirk Douglas u braku je s voljenom Anne od 1954. godine. On će ove godine proslaviti 103. rođendan, a ona je u travnju ušla u ‘klub 100’.

Kirk Douglas, legendarni američki glumac, i u svojoj 103. godini plijeni pozornost svjetske javnosti. Pravom imenom Išur Danielovič Demsky glumio je punih 57 godina u čak 97 filmova, a njegov privatni život također je poput pravog filma. Naime, Douglas se ženio dva puta. Prvi brak s Dianom Dill trajao je osam godina, a u njemu je dobio sinove Michaela i Joela. Drugi brak s Anne Buydens sklopio je 1954. godine i traje i danas. Njegova Anne ove je godine proslavila stoti rođendan.

Premda Anne nije toliko popularna kao Kirk, Michael ili njegova supruga Catherine Zeta-Jones, i njezin je život poput filmske priče. Rođena je u Njemačkoj, a s obitelji se ubrzo preselila u Belgiju. Završila je fakultet, a budući da je govorila nekoliko jezika, bavila se prevođenjem filmova i publicistikom u Parizu. Kirka je upoznala 1953. godine kada je on snimao čuveni film “Strast za životom”, u kojem je glumio Vincenta van Gogha, piše u njihovim zajedničkim memoarima “Kirk i Anne”.

– Kirk mi je prišao i pitao me: “Hoćeš li sa mnom i prijateljima na večeru u jedan chic restoran?” Rekla sam mu: “Ne hvala, idem kući ispeći jaja. To nije baš očekivao” – rekla je Anne. Premda je Kirka zasmetalo odbijanje, zaposlio ju je da mu bude publicistkinja. Počeli su se upoznavati i odnos im je bio platonski, no na kraju se ipak dogodila ljubav. U braku su dobili dva sina, a Eric je preminuo 2004. godine. Kirk je u memoarima priznao da je u braku često bio nevjeran. Anne je varao s kolegicama Ritom Hayworth i Patriciom Neal te s Christinom Crawford, kćeri Joan Crawford.

Foto: PA/Pixsell

– Kirk nikad nije skrivao svoja udvaranja od mene. Kao Europljanka shvaćala sam da je nemoguće očekivati vjernost u braku – rekla je Anne. Kirkova gospođa bavila se i prodajom umjetnina, a oboje su se složili da joj je bolje išlo raspolaganje novcem nego njemu. Kada je u 70-ima bio na rubu bankrota, upravo je Anne bila ta koja ih je izvukla pametnim ulaganjima.


 

Anne i Kirk godinama su jedno drugome slali ljubavna pisma. Anne je u intervjuu kazala da ima “pomiješane osjećaje” kad je riječ o razvoju tehnologije.

– Nismo slali e-mailove. To jednostavno nije to. Doduše, za stoti rođendan kupila sam mu iPad koji i danas koristi. Zna čitati vijesti, no ne komentiramo baš politiku. Svaku večer imamo ono što zovemo “zlatni sat”, najčešće prije večere. Tada uzmemo svaki svoje piće i razgovaramo o onome što se događalo tijekom dana – rekla je Anne.

Najstariji hollywoodski par i danas je jednako zaljubljen, a to se najbolje vidjelo na prošlogodišnjoj proslavi Kirkova 102. rođendana. Nasmijani i lijepo odjeveni sjedili su svaki u svojim kolicima i držeći se za ruke pozirali fotoreporterima. 

Ključne riječi

Komentara 5

AU
austrougarskigeneral
09:08 04.09.2019.

on je u braku pola stoljeca. to danasnje generacije mogu samo sanjat.malo koji brak dočeka 10 godina a kamoli 50

KO
Kora
08:33 04.09.2019.

Zaista, zaista dirljivo u svakom pogledu.

SS
sokac sa drave
10:39 04.09.2019.

Jos jedan dokaz da u braku nema vjernosti.Brakovi traju dugo kada je tolerancija maximalna na obje strane.Cuvena glumica Cameron Dijas jerekla da nema zene koja nije muza prevarila.Hormoni vladaju a ne zdrav razum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije