Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojana Gregorić Vejzović

U 23 godine rada bilo je svega, od buketa i pisama do intervencija policije

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/8
28.10.2018.
u 09:30

U seriji “Pogrešan čovjek” na RTL-u glumicu gledamo u ulozi odvjetnice Katarine Majdak, a u intervju nam otkriva kako balansira privatni i poslovni život, s kakvim se obožavateljima susrela tijekom karijere i kako je na setu RTL-ove serije.

Za glumce je odobravanje publike i pljesak nakon svake odigrane predstave zasigurno najveća nagrada koju mogu dobiti za svoj rad, ali ništa manje važna nisu ni priznanja struke i nagrade, a glumica Bojana Gregorić Vejzović može se pohvaliti zavidnom kolekcijom nagrada.

Posljednja koja krasi njezinu policu ona je s 13. festivala mediteranskog teatra “Purgatorije”. U Bojaninu slučaju gluma je očito u njezinu genetskom kodu, a taj talent naslijedila je od mame Božidarke Frajt.

– Nisam se nikada uspoređivala s mamom. Svatko ima svoj put, svoju osobnost, iako je ona za mene uvijek bila ideal talenta, jednostavnosti i prirodnosti pred kamerom. Naši su putevi jako različiti, baš kao i vrijeme u kojem smo se ostvarile. Moj je stalni dom kazalište, a njezina profesionalna konstanta je film – rekla nam je Bojana prije nekoliko godina na temu kako je bilo odrastati uz mamu poznatu glumicu.

Iako je balet bio njezina prva ljubav, zbog ozljede morala se odreći karijere balerine i odluka je pala na glumu. Nije nimalo pogriješila tim odabirom, a u to se mogu trenutačno uvjeriti svi koji na RTL-u svakim radnim danom od 20 sati prate seriju “Pogrešan čovjek” u kojem Bojana glumi razvedenu odvjetnicu Katarinu Majdak koja balansira između posla, sina tinejdžera, bivšeg supruga, majke koja se namjerava odseliti u Ameriku...

Balansiranje između privatnog i poslovnog trenutačno joj je i samoj veliki izazov jer se snimanje serije odvija u Beogradu, a njezina obitelj i kazališni angažman u Gavelli su u Zagrebu. U razgovoru nam je Bojana otkrila kako uspijeva uskladiti sve obveze, kako se slaže s kolegama na setu, u čemu je tajna dvanaestogodišnje bračne sreće s Enesom Vejzovićem s kojim ima sina Raula i kćer Zoe, kakve je sve obožavatelje imala tijekom 23 godine karijere, a osvrnula se i na stanje u državi i sve veći broj mladih koji napuštaju zemlju.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

U seriji “Pogrešan čovjek” igrate Katarinu Majdak, uspješnu odvjetnicu i majku tinejdžera, što je najveći izazov kad je riječ o ovoj ulozi u odnosu na druge uloge koje ste igrali u ovakvim formatima?
Katarina se bori za pažnju i ljubav. Svi znamo što znači biti voljen i voljeti te se upravo u tim svakidašnjim osjećanjima i problemima ponekad skriva najteži zadatak, dočarati iskreno zaljubljenost, ljubav i razočaranja.

Legende glumišta bivše države rade s vama u ovoj seriji, među njima je i legendarni Marko Nikolić, kako je surađivati s Nikolićem kojeg smo obožavali u “Boljem životu”?
S Markom ne prođe kadar, a da se iskreno ne nasmijemo njegovim šalama i komentarima. Katarina će pronaći nekoga zbog koga će joj zaigrati srce, i u tim scenama koje smo snimali bio je i Marko Nikolić. Teško je bilo ne prasnuti u smijeh. Ja i tajanstveni kolega čije ime ne mogu otkriti glumimo ljubavni zanos, a Marko u pozadini namjerno u šali pada, ruši rekvizitu... On je tinejdžer u tijelu zgodnog vremešnog gospodina.

Nedavno ste na 13. festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” osvojili Nagradu za glumačku bravuru za ulogu kraljice Margarete u predstavi “Kralj Rikard II.”, a u obrazloženju piše da su vaše scene pamtljive po nevjerojatnoj glumačkoj spontanosti. Zasigurno laskaju ovakve pohvale i nagrade?
Jako sam počašćena nagradom. Svaka je vjetar u leđa, ali ne mogu ne spomenuti zahvalnost redatelju A. Popovskom, M. Necaku čija je glazba našoj predstavi dala osebujan pečat, Ivani Legati koja mi je jednim divnim savjetom riješila neke dvojbe vezane za moj lik i, naravno, mojem ansamblu te kazalištu Gavella.

Kako se vaši ukućani snalaze dok vas nema, kako ste sve organizirali?
Enesu nema ravnog , a naša dječica već su veliki klinci koji su vrlo savjesno počeli sudjelovati u svakodnevici. Ponekad nije lako, ali srećom tu je “baka i deda servis” koji povremeno uskoči kada je baš panika. Tjedno me nema svega tri dana pa ipak to sve nekako klapa.

Danas živimo u svijetu u kojem su društvene mreže preuzele glavnu riječ i često daju nerealnu sliku stvarnosti, kako vi s obzirom na to odgajate svoju djecu, koliko im dopuštate da koriste internet, društvene mreže?
Naši su klinci s nogama na zemlji, uostalom iz prve ruke našeg glumačkog primjera imaju priliku vidjeti što je to “glamur” i kako stvari stoje ispred kamere, a kako iza kamere. Mreže su dio i našeg glumačkog posla pa se naivno ne zavaravaju. Nadam se da će, kada ih budu koristili, znati raspoznati lijepu i normalnu komunikaciju od laži i usiljenosti.

Kako se vi snalazite na društvenim mrežama, dosta ste aktivni na Instagramu?
Da, to je oblik oglašavanja kako mojih predstava, serije, Unicefa tako i nekih reklamnih suradnji. Volim s ljudima podijeliti lijepe stvari jer svatko svoju tugu nosi i svatko svoje borbe vodi, zar ne?

Kakva iskustva imate s obožavateljima, jeste imali situacija da vas netko prati, šalje poruke...
U 23 godine rada bilo je svega, od buketa i pisama do intervencije policije... Hrvatska slava sastoji se od novinskog glamura, prosječne plaće i tramvajskih stanica.

U seriji glumite mamu tinejdžera, a i privatno ste u sličnoj situaciji, vaš je sin u tim godinama, kako se nosite s tim?
Moj sin još nije tinejdžer, ali bliži nam se to razdoblje. Jako sam ponosna na njega jer je vrijedan u školi i to je sve što mi je dopustio da vam odgovorim. Sve je jasno, zar ne? (smijeh)

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Što iz odgoja svojih roditelja primjenjujete u odgoju svoje djece i pitate li svoje roditelje za savjete?
Svako je dijete osoba za sebe i tim se promišljanjem vodim. Nema kalupa, nema pravila, nema formula. Roditeljstvo je jedino polje gdje smo svi “amateri”, no voditi se srcem, biti podrška, mislim da je najvažnije. Vrijeme kao jedini sudac pokazat će koliko smo dobro odradili svoj posao.

Iza vas je dvanaest sretnih bračnih godina, kako ste vi i suprug uspjeli sačuvati brak, imate li svoju tajnu za sreću?
Ljubav, beskompromisna podrška, razumijevanje u vrtlogu hali-galija koje se zove život, nema druge...

Koliko pratite politička zbivanja, mislite li da se nešto može popraviti pa da nam mladi ne odlaze iz zemlje?
Naravno da se nadam da je moguće popraviti stanje u zemlji, naravno da vjerujem, bez vjere katatonija bi ovladala svim porama društva. Još uvijek u ovoj zemlji ima sjajnih i pametnih ljudi. Osobno znam i za mnoge koji su se vratili, a idealiziranje inozemstva ostavili onima koji nisu svjesni da radno vrijeme ne uključuje kavice u podne. Moji prijatelji koji žive i rade u inozemstvu imaju radno vrijeme koje nije klizno, rodiljski od 14 dana, a godišnji odmor od tri tjedna sveukupno… Možda za početak da počnemo primjenjivati zakone, bez izuzetaka, da vrednujemo ljude isključivo prema profesionalnoj izvrsnosti bez utjecaja rodbinskih veza... Tada bismo možda bili na pola puta do rješenja.

Volite putovati, ali biste li mogli pristati na to da se odselite izvan Hrvatske i koja bi zemlja bila po vašem ukusu?
Ja sam građanka svijeta, ja bih mogla svugdje pronaći ljepote i gušt.

Moramo pohvaliti vašu mladolikost i fit liniju, zbilja dugujete sve genetici ili pazite što jedete i vježbate?
Genetika je zaslužna za 80 posto izgleda, a ostalih 20 posto je u vježbi s mojom prijateljicom Katarinom Blažević koja me može natjerati na sve oblike fitness samokažnjavanja. (smijeh)

Koje strahove imate kao glumica, a čega se najviše pribojavate privatno?
Imam strahove od dana snimanja koji traje 15 sati ili kad moram na -11 glumiti da je ljeto (smijeh), a i to se dogodilo više nego jednom pa sam i taj strah svladala. Ne znam odgovor... Volim svoj posao, ponekad i u teškim uvjetima, pogotovo kad radiš sa sjajnim ljudima, nadvladaš svaki oblik premora i sve strahove.

Smeta li vam što kazališni uspjesi kod nas često prolaze ispod radara u odnosu na pojavljivanja u TV serijama?
Prolaze možda lošije ispod medijskih radara, ali kazalište je opstalo i neće biti nikada dio prošlosti jer postoji neka divna tajna veza između publike i igre uživo!

Koju ulogu priželjkujete, a nijedan vam je redatelj još nije ponudio?
Ne priželjkujem ništa, odavno sam shvatila da u ovom poslu ponekad treba imati samo sreće.

Kako bi izgledala vaša idealna starost i dani u mirovini?
Da ima dovoljno novca da se putuje i da me ništa ne boli. (smijeh).

Komentara 1

DU
Deleted user
15:49 28.10.2018.

bome daleko najzgodnija hrvatica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije