Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi formati

TV-kuće punom parom pripremaju projekte u Dubrovniku i Zagrebu

vanda winter
24.04.2013.
u 12:00

Seriju “Dubrovački gusar” mogli bismo gledati na HTV-u, a Nova TV u jesen ide s raspjevanom “Stellom”

Već dvije godine analiziramo odnose likova domaćih sapunica “Ruže vjetrova” koju gledamo na RTL televiziji i “Larina izbora” s Nove TV. I bilo je, i još jest zabavno gledati Laru kako stalno plače ili smijati se doskočicama Seke Odak poput one “ravna si da ti i zidovi zavide”, ali poslije dvije sezone “Lare” i “Ruže” tvorci televizijskog programa rekli su dosta.

RTL odlazi iz Dalmacije

Pale su zadnje klape obje serije i pripremaju se novi projekti. Tako bismo na Novoj TV u jesen mogli gledati seriju “Stella” koju s timom suradnika radi Jelena Veljača. Jelena je taj polumjuzikl opisala kao spoj popularne američke, produkcijski vrlo skupe, serije “Glee” i “Sulejmana Veličanstvenog”, a u glavnim ulogama su Vanda Winter, Filip Juričić i Mladen Vulić.

RTL pak još ne snima ništa, ali postoji plan za snimanje sapunice u koju će biti pozvan dio glumačke ekipe “Ruže vjetrova”. No novi projekt neće biti dalmatinske tematike već se radnjom vraća u kontinentalnu Hrvatsku. Ipak, najviše potencijalno dobrih i novih serija priprema HTV. Tako 3. lipnja počinje snimanje svjetske hit serije “Na terapiji”, nastale po izraelskoj licenciji. U središtu radnje je 50-godišnji psihoterapeut, glumi ga Elvis Bošnjak, koji preko tjedna sluša probleme svojih pacijenata, a petkom sam ide na terapiju svojoj mentorici, koju glumi Ana Karić. Sve je jasnije da će se zbog dobrog odjeka kod gledatelja snimati i druga sezona krimi serije “Počivali u miru”. U tijeku je snimanje šeste sezone humoristične serije “Stipe u gostima” i gledat ćemo je na jesen, a za oko šest mjeseci planira se snimanje šeste sezone “Odmori se, zaslužio si”.

Intrigantnih 40 epizoda

Ljubiša Samardžić pak već dugo priprema seriju “Dubrovački gusar” o ljubavi Leticije i Nika Bartula nastalu na temelju priče stare sto godina, a ona bi uskoro mogla i zaživjeti. Serija ima sve potrebno za povijesni spektakl: ljubav mladih Dubrovčana odanih gradu i slobodi, a priča se proteže kroz četrdeset epizoda o kontesama, venecijanskim duždevima, ribarima, gusarima, inkvizitorima, šutljivim ključarima, diskretnim svećenicima... Kako neslužbeno doznajemo, serija se počinje snimati na jesen u produkciji Fremantlea, i to uglavnom u Dubrovniku, a mogli bismo je gledati na HTV-u. Glumci još nisu odabrani, ali već dulje vrijeme kao glavni glumac spominje se Nikša Kušelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije