Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat za gledatelje

TV formati koji ruše rekorde! Istražili smo što Hrvati najviše gledaju

Foto: Nova TV, Reuters
28.11.2018.
u 19:37

Prijenos Davisova kupa iz francuskog Lillea približio se najgledanijem prijenosu ove godine - finalu SP-a u nogometu iz Moskve.

Televizijske kuće s nacionalnom koncesijom proteklog su vikenda ponovno trljale ruke jer su njihovi sadržaji bili iznimno gledani. Novi povijesni uspjeh teniske reprezentacije Hrvatske, koja je osvojila Davisov kup u francuskom Lilleu, pratio se širom Hrvatske, a prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije gledalo je točno 1,626.735 gledatelja.

Prijenos Davisova kupa tako je postao jedan od najgledanijih ovogodišnjih programa približivši se rekordu koji je postavio prijenos finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi između Hrvatske i Francuske. Podsjetimo, ovu je utakmicu pratilo 1,844.348 ljudi, ili gotovo 90 posto ljudi koji su u tom trenutku gledali televiziju. Za usporedbu valja spomenuti da je utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Engleske na Novoj TV pratilo više od 1,119.000 gledatelja.

Rekordnih 886 tisuća ljudi

Razloga za zadovoljstvo imaju i na Novoj TV. Popularni show Supertalent došao je do emisija uživo, a treću polufinalnu emisiju u nedjelju pratilo je 775 tisuća gledatelja, čime je ostvaren udio u gledanosti od 47,6 posto. S Nove TV ističu da je Supertalent ponovno bio najgledanija emisija dana. Ipak, ova emisija nije gledanija od rekordne pete emisije sezone u kojoj je zlatnim gumbom nagrađena 19-godišnja Adna Šestić koja je pjevala “O jednoj mladosti” Josipe Lisac. Tu je emisiju Supertalenta gledalo 886 tisuća ljudi.

Dnevnik i dalje najgledaniji

Nova TV sasvim sigurno ove jeseni ima najviše razloga za zadovoljstvo s obzirom na to da je među 20 najgledanijih formata čak deset iz njihove formacije. Prema rezultatima istraživanja gledanosti za prošli mjesec, Nova TV i dalje je najgledaniji nacionalni TV kanal i u udarnom terminu (38,6 posto udjela u gledanosti) i tijekom cijelog dana (27,6 posto udjela u gledanosti). Dnevnik Nove TV već devet godina najgledanija je središnja informativna emisija u zemlji, u listopadu je ostvario 41,6 posto udjela u gledanosti, odnosno u prosjeku više od 610 tisuća gledatelja pratilo je svaku njegovu minutu.

U ovom smo istraživanju željeli doznati i kakva je gledanost RTL-ovih udarnih programa – novog reality showa “Gospodin Savršeni” i pjevačkog showa “Zvijezde”, koji je prošlog tjedna došao u drugu fazu – rad s mentorima. No, ni nakon dva dana čekanja nismo uspjeli dobiti podatke s RTL-a pa će javnost ostati uskraćena za ove brojke.

Pogledajte i gdje su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
20:02 28.11.2018.

Žalosno je za ovaj narod da je tako velika gledanost raznoraznih debilana na kvazitelevizijama.

Avatar Apsalar
Apsalar
19:43 28.11.2018.

Čovjek bi rekao da su sportski događaji najgledaniji jer su novi i originalni. Ali... S Hrvatima to nije moguće, jer stalno iznova pobjeđujemo i osvajamo.

KA
karlodrago
19:57 28.11.2018.

RTL je pristrana/SDP/ i nerealna televizija koja sa Šprajcom na čelu i većinom novinara omalovažava sve Hrvatske vrijednosti i što je još gore 80 %programa su reklame .NOVA tv.je reanija ali isto pretjeruju sa reklamama.Uz male nedostatke HTV je ipak na prvom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije