Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabri borac

Tusti se rak proširio na mozak, a on poručuje: Pobijedit ću i to!

KUD Idijoti
Anto Magzan/Pixsell
01.09.2012.
u 18:00

Pjevač KUD-a Idijoti koji boluje od mikrocelularnog karcinoma ne može govoriti, bio je na pet zračenja, a u mailovima piše da vjeruje u oporavak. Glazbenik ne gubi optimizam u teškoj bolesti

Branku Črnecu Tusti (56) rak se proširio i na mozak. Pjevač KUD-a Idijoti ne može niti govoriti jer mu jedan od tumora pritišće živac koji vodi do glasnica.

– Kada se riješi tumor, vratit će se i glas, što je izvjesno – napisao nam je u mailu Tusta koji ne gubi optimizam.

Prije godinu i sedam mjeseci dijagnosticirali su mu mikrocelularni karcinom. Tumor u grlu povukao se nakon zračenja i kemoterapija, ali onaj na plućima nije se dao. Kako ta vrsta tumora često prelazi na mozak, Tusta je išao na preventivna zračenja glave.

Sredinom kolovoza na Facebook stranici Idijota objavio je: “Tjedan dana sjedim doma i pijem tablete. Ovo govno napalo mi sa pluća na mozak. Funkcioniranje klikera pokušavam vratiti kroz najprimitivnije sisteme kao što su pisanje mailova frendovima iz Europe na engleskom.”

Pjevač je bio u Zagrebu na pet zračenja mozga.

– Ne znam kakav je to efekt imalo. Vidjet ćemo za dva mjeseca kad napravim CT – dodaje Tusta. Posljednjih je mjeseci i smršavio, ali sad ponovo jede i svaki dan vježba kako bi opet mogao samostalno hodati.

– Jedno vrijeme nisam mogao, ali evo me, danas sam već skoro kao ptičica – napisao je glazbenik za kojeg su kolege i prijatelji iz ex-Yu organizirali više koncerata potpore i skupljali novac za liječenje. Sljedeći koncert za Tustu trebao bi biti krajem rujna u Beogradu.

– Ne je... nikakve tumore, rakove i slično. Samo pobjeda! Nema predaje! – poručuje Tusta.

Ključne riječi

Komentara 11

MA
malena27
18:20 01.09.2012.

Ameriku zaboravi, osim ako nisi jedan od podobnih. Tebi,meni i ostaloj sirotinji u HR preporucujem vitamine b17 i b15, graviolu, sodubikarbonu, ulje od konoplje i puno vjere u Boga.

Avatar lida
lida
20:04 01.09.2012.

@cyklon mozes li molim te malo pojasniti,to za ''sodubikarbonu'' ... hvala lijepo i pozdrav.....

Avatar Tiran
Tiran
23:13 01.09.2012.

Lijepo je vidjeti kada je netko optimističan no nažalost nema tu lijeka. Koji mjesec tamo ili vamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije