Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako vježbaju poznati

U njihovu pretrpanom rasporedu za dobar trening uvijek mora biti mjesta

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.07.2017.
u 08:09

Osim već dobro poznatih zagovornika aktivnog života, poput Renate Sopek ili Marka Grubnića, prvakinja tjelovježbe zasigurno je Fani Stipković

Čak 62% stanovnika Hrvatske ne bavi se nikakvom fizičkom aktivnošću.

Od njih 38% koji su se ipak odlučili za bilo kakav oblik kretanja i/ili tjelovježbe, samo 12% njih čini to više od triput tjedno, pokazalo je istraživanje koje je radi izrade Nacionalnog programa sporta provedeno u Hrvatskoj na uzorku od tisuću stanovnika starijih od 15 godina, među kojima je bilo 52% žena i 48% muškaraca. No kada je riječ o domaćim zvijezdama, posebice onima koje žive od svojeg izgleda, neaktivnost definitivno nije njihova opcija.

Osim već dobro poznatih zagovornika aktivnog života, poput Renate Sopek ili Marka Grubnića, koji je “friško” pokazao svoje pretjerano nabildane mišiće, prvakinja tjelovježbe zasigurno je Fani Stipković, koja na društvenim mrežama svakodnevno “počasti” svoje pratitelje fotografijama iz teretane.

Na workout, trening snage koji uključuje zgibove, čučnjeve, iskorake... a pritom se koristi snaga vlastitog tijela, navukla se Antonija Stupar Jurkin, koja kaže da je kao mala bila nespretna pa je tek nedavno, upravo zahvaljujući disciplini u teretani, prvi put uspjela napraviti stoj.

1/8

Kad je prestala pušiti, glumica Ecija Ojdanić željela je, kaže, pronaći neku aktivnost koja će “držati” njezinu tjelesnu težinu pod kontrolom. Počela je trčati sasvim slučajno, kad joj je prijateljica darovala startni broj za jednu utrku, a danas bez trčanja ne može zamisliti život.

- Nakon tri predstave u tri dana, 900 prijeđenih kilometara, što napraviti kad dođeš mami? Dobro se najesti, ubiti oko sat vremena i onda otrčati 10 km - napisala je ispod fotografije iz rodnog Drniša.

Glumica i kineziologinja Ana Gruica voli trčanje, vježbe snage i borilačke sportove, ovisno o ciljevima koje želi postići, tj. je li joj cilj smršavjeti, dobiti na eksplozivnosti i sl. U nekim je razdobljima znala vježbati i do deset puta tjedno, a onda joj, priznaje, dođe faza kad se ulijeni. Kako izgleda njezin trening preskakanja užeta, pokazala je u videu koji je pogledalo gotovo 60 tisuća ljudi. 

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:24 16.07.2017.

Ne kuzim tko i zasto po izgledu potpuno zanemarivu osobu Ojdanic zeli na silu prikazati kao atraktivnu ljepoticu?

RI
rikavac
14:38 16.07.2017.

Pa to su osobe koje nemaju nikavih drugih obaveza i problema pa mogu po cijele dane vjezbat. Pitao bih ih da rade od 8-10 sati na poslu na vrucini na hladnoci nebi imali vremena nizasta a kamoli za vjezbe.

KR
kruti189
10:34 16.07.2017.

kakaf debilni člančić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije