Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IMAO TKO

Tragično stradalog zagrebačkog umjetnika uskoro će sahraniti! U akciji prikupljeno više od 80 tisuća kuna

Roman Wagner
Foto: Facebook
1/3
23.09.2020.
u 11:20

Za sprovod tragično stradalog umjetnika Romana Wagnera prikupljeno je više sredstava nego što su organizatori Akcije "Roman Wagner - ispraćaj" očekivali.

Njegovo tijelo ležalo je dva puna mjeseca na odjelu Sudske medicine na Šalati jer nakon tragične pogiblje u automobilskoj nesreći, zagrebački umjetnik Roman Wagner, nije imao živuće rodbine koja bi ga mogla dostojno sahraniti. Njegovi prijatelji, poznanici i suradnici odlučili su pokrenuti akciju na Facebooku "Roman Wagner - ispraćaj" te skupiti sredstva za pogreb. Tako su prikupili nešto više od 80 tisuća kuna, a cilj je bio tek 10 tisuća kuna kako bi se pokrili nužni troškovi.

- Dragi dobri ljudi! Pokrenuli smo ovu akciju kako bismo obavijestili Romanove prijatelje i kolege o smrti, i kako bismo mu zajedničkim snagama priuštili častan sprovod. Doista nismo mislili da će naša akcija biti toliko popraćena, tako da smo malo zatečeni odazivom, ali i iznosom koji je prikupljen! Pričekali smo koji dan da sjednu sve uplate. S obzirom na to da smo akciju pokrenuli u petak, do kraja vikenda vidjeli smo samo uplate iz iste banke u kojoj smo otvorili račun. U ponedjeljak – šok i iznenađenje. Vrlo ugodno iznenađenje, ali stvarno veliko - objavili su Romanovi prijatelji na Facebook stranici akcije potvrdivši da se radi o iznosu od 83.500 kuna.

Foto: Daniel Pavlić

- U cilju transparentnosti, kao što smo stalno najavljivali, predstavljamo vam ukupan iznos. Ovo smo skupili svi zajedno, dragi naši! Zaista nevjerojatno i dirljivo. Uložit ćemo to pametno i pošteno, sve s objašnjenjem i potvrdom. Prvo u Romanov sprovod, zatim za obnavljanje i održavanje obiteljske grobnice, plaćanje grobnog mjesta za nadolazeće godine, za izradu nove nadgrobne ploče jer je postojeća stradala u potresu, kao i za potrebe zbrinjavanja njegovog prijatelja – psa Vrageca! Vragec je već u sigurnim rukama, s ljudima koje poznaje, koji su im bili dugogodišnji prijatelji. Dobro se slažu i sretni su, a ovom ćemo im akcijom donirati iznos i za njegove buduće potrebe. Organizirat ćemo i izložbu Romanovih fotografija. Sve ostalo planiramo donirati azilima za životinje jer bi on tako želio - objasnili su u objavi te pružili informacije o posljednjem ispraćaju tragično stradalog umjetnika.

Roman je bio sin poznate hrvatske redateljice crtića i glasovne glumice Ivane Vlkov Wagner te HRT-ovog montažera Zoltana Wagnera, ali na vječni počinak ispratili su ga ljudi s dobrom voljom koji su tek u rujnu saznali da je 40-godišnjak kobno stradao u prometnoj nesreći u srpnju.

Foto: Daniel Pavlić

Inače se bavio režijom, montažom, glumom, posuđivao je i glasove za likove u popularnim crtićima te je surađivao u emisiji HRT-a Navrh jezika. Njegov pogreb održat će se sljedećeg ponedjeljka na Mirogoju.

 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
neboiznadzagreba2
12:41 23.09.2020.

Tužno, nema te tko ni sahraniti...

DU
Deleted user
11:38 23.09.2020.

Krasno da se netko dosjetio tako velike potrebe da bude sahranjen dostojanstveno. Bravo dobri ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije