Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. godišnjica smrti

Tragedija ni danas ne blijedi: S kćeri u naručju, pokušala je izaći iz automobila, ali sve je završilo kobno

Foto: Robert Anić/Pixsell
1/7
15.08.2022.
u 09:00

Jedna od naših najpoznatijih glumica Ena Begović 15. kolovoza 2000. tragično je izgubila život u prometnoj nesreći na Braču

Ta 2000. godina za našu proslavljenu glumicu Enu Begović bila je godina u kojoj je pronašla svoju životnu sreću udajom za poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana, a kada su 1. srpnja te iste godine postali roditelji malene Lane njihovoj sreći nije bilo kraja. Nažalost u majčinskoj ulozi Ena nije uživala dugo jer se 15. kolovoza dogodila tragična prometna nesreća u kojoj je glumica izgubila život.

Na blagdan Velike Gospe Ena se zajedno sa suprugom, njegovim sinom iz prvog braka, svojom majkom Terezom i kćeri Lanom terencem Grand Cherokee uputila u posjet prijatelju Stipici Kalogjeri. Nesreća se dogodila u mjestu Splitska na Braču, gdje je terenac završio u provaliji i ozljede koje je Ena zadobila bila su preteške i ubrzo je preminula. Njezina majka imala je višestruke ozljede ruke i ramena, a malena Lana je kratko vrijeme također zadržana u bolnici. Prijatelji glumice koja je preminula u 40. godini kažu kako se oduvijek bojala vožnje automobilom, a možda razlog leži i u tome što je 1996. godine skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo motociklist. Ena je osuđena na tri godine uvjetno, a priznala je da joj je ta nesreća predstavljala golem šok od kojeg se dugo oporavljala. Svi koji su je osobno poznavali govorili su o ženi koja je voljela čitati, bila tiha i koncentrirana, imala odličan smisao za humor, živjela povučen život ispunjen radom, okružena krugom bliskih prijatelja. Bila je glumica velike karizme i senzualnosti, a njezinu glumačku karijeri zasigurno je obilježila uloga barunice Castelli koju je maestralno odigrala u filmu "Glembajevi" Antuna Vrdoljaka za koju je osvojila i Zlatnu arenu za sporednu žensku ulogu i izazvala popriličnu pomutnju u filmskom svijetu kada je istu nagradu odbila primiti.

– Bila je prekrasna sestra, na trenutke i prebrižna poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umjetnosti. Imala je faktor X i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa djelovala je romantično i nježno, ali posjedovala je golemu unutarnju snagu, a u poslu je bila posebno disciplinirana. Znala se poslije ručka povući u svoju sobu i vježbati do navečer, do predstave - prijestila se prije nekoliko godina u intervjuu za Večernji list njena sestra Mia. 

VIDEO: Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer 

Ključne riječi

Komentara 3

SA
sargu123
09:32 15.08.2022.

Ona je skrivila prometnu nesreću sa smrtnim ishodom i nikad za to nije odgovarala. Udala se za Radeljaka koji je taj "problem" riješio. Ali karma je gadna stvar.

Avatar Cantor
Cantor
10:25 15.08.2022.

Navikla je kao i većeina takvih žena kroz život prolaziti bez stvarnih posljedica za svoja djela jer je uvijek netko uskočio i kompenzirao njenu glupost i propuste. Automobil je odlučio da to više ne dolazi u obzir i time vjerojatno napravio uslugu nekoj njezinoj budućoj žrtvi...

Avatar Ujakjure
Ujakjure
10:16 15.08.2022.

Ovaj gospodin Redeljak je ljudina ja njega žalim ako je volio tu ženu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije