Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporne imitacije

TLZP razbjesnio gledatelje: 'Ovo je direktno rasistički, sramota za nacionalnu televiziju'

Foto: Nova TV
1/12
28.09.2020.
u 10:47

Među nastupima koji su razbjesnili gledatelje bio je i onaj pjevačice Lu Jakelić koja je sinoć i pobijedila. Lu je utjelovila američku pjevačicu Ciaru, a jedan dio gledatelja misli kako nije u redu da show koristi blackface u ovim vremenima.

Prva emisija nakon povratka showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' na male ekrane nije prošla bez kritika. Naime, poneki su nastupi izazvali mnoštvo negativnih reakcija, a sve na istu temu.

Među nastupima koji su razbjesnili gledatelje bio je i onaj pjevačice Lu Jakelić koja je sinoć i pobijedila. Lu je utjelovila američku pjevačicu Ciaru, a jedan dio gledatelja misli kako nije u redu da show koristi blackface u ovim vremenima. Blackface je termin za maskiranje bijelaca u osobe tamne ili crne boje kože, a u posljednjih nekoliko mjeseci taj se termin sve više spominje, pogotovo nakon nereda u SAD-u zbog pitanja prava osoba crne boje kože. 

"Kad će Hrvati više shvatiti da je to krivo i direktno rasistički? Ovo je sramota za nacionalnu televiziju. U normalnom društvu ovo ne bi prošlo nezapaženo", jedan je od komentara gledatelja. 

Foto: FIBA/Screenshot
"Prestanite raditi blackface", "Niste normalni s blackfaceom u rujnu 2020.", "Rasistički je i nije ispravno", "Definitivno iz sezone u sezonu ne znam kako i dalje produkcija misli da je blackface okej, pogotovo u današnjoj klimi", nizali su se takvi komentari ispod objava preobrazbi slavnih Hrvata. 

Foto: FIBA/Screenshot

Osim Lu, koja se pojavila kao Ciara, komičarka Marina Orsag utjelovila je portorikanskog glazbenika Ozunu, a Marko Brajić pojavio se kao američki hip-hop duo Outkast. 

Foto: FIBA/Screenshot

Komentara 30

GA
Gajger
10:55 28.09.2020.

Ludilo bjesomučnog traženja rasizma u svemu došlo i kod nas.

Avatar Nomi
Nomi
11:08 28.09.2020.

Pa rasizam bi bio kada bi se netko odbio maskirati u tamnoputu osobu. U emisiji koja osobama mijenja izgled u poznate osobe ovo je normalno i potpuno nerasistički. O'ladite, dežurni moralisti s odjela bezveznosti i nepotrebnosti.

DU
Deleted user
10:56 28.09.2020.

da li su ljudi izgubili pamet ili sto ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije